Tavaszra meglesz az új alkotmány

Tavaszig - széles nemzeti konzultáció után - megalkotjuk Magyarország végleges alkotmányát - reagált Szijjártó Péter Kovács László (MSZP) azon javaslatára, hogy halasszák el az új alkotmány jövő tavaszra tervezett elfogadását.

Kovács László volt brüsszeli biztos arról beszélt sajtótájékoztatóján, hogy az MSZP azt javasolja a kormánytöbbségnek: halassza el az új alkotmány jövő tavaszra tervezett elfogadását, mivel az a szocialisták szerint még a médiatörvény fogadtatásánál is nagyobb vitákat válthat ki az európai közösségben.

Kifejtette azt is, hogy az MSZP szerint Magyarország könnyen az Európai Unió fekete bárányává válhat a kormány eddigi, az "egyeduralom kiépítése felé tett" lépései miatt

Szijjártó Péter közleményben reagált a szocialista politikus sajtótájékoztatójára. Ebben a miniszterelnök szóvivője kifejtette: "Kovács László és az MSZP számára megemészthetetlen újdonságot jelent, hogy egy demokratikus választáson megválasztott kormánynak a népakaratot kell teljesítenie".

Márpedig - tette hozzá - a magyar emberek egyértelműen kifejezték akaratukat a parlamenti és az önkormányzati választáson: semmi nem mehet úgy tovább, mint ahogy ment a szocialista kormányzás alatt.

"Ennek megfelelően tavaszig - széles nemzeti konzultáció után - megalkotjuk Magyarország végleges alkotmányát, egy európai jogszabállyal működőképessé és átláthatóvá tesszük a médiarendszert, valamint uniós elnökségünk során helyreállítjuk hazánk nemzetközi tekintélyét, melyet az elmúlt nyolc év szocialista kormányai szisztematikusan leromboltak" - szögezte le a miniszterelnök szóvivője.

Szijjártó Péter hozzátette: csakis egy erős Magyarország lehet az erős Európa növekedésének egyik motorja.
Forrás: MTI