Év vége lévén összeválogattunk néhány vad sztorit és persze vad italokat: mixeltük őket, így megszülethetett jelen írásunk. Egészségükre!

„A legmagasabb alkoholtartalmú zöldség a falra hányt borsó.” – „Népi bölcsesség”

Hehe
"Egyetlen pohárka italtól berúgok már. Csak azt nem tudom, hogy ez a 18. vagy 19. pohár."
 G. Burns

"Az alkohol öl, butít és nyomorba dönt, most ez vagy nem igaz, vagy a sorrend rossz!" - Közszáj
Az év utolsó napja hagyományosan a zajongás és - már akinél - a mértéktelen alkoholfogyasztás jegyében telik. Ódákat tudnánk zengeni, hogy mit érdemes inni, ám még több kiváló javaslatot tudunk adni arról, hogy mit NEM érdemes felönteni a garatra. Népnevelő célzattal már nem is kívánunk - legalábbis ebben a témában - szolgálni, ugyanis minek? Aki legény a gáton, az ilyenkor úgyis iszik, mondjon bármit a tolakodó józanész…

Persze ízlések és pofonok, így pro és kontra ismertetjük a fene „cefrék” hatását, hiszen nagy a világ. Nyilván van, akinek pont az tetszik, ami a többségnek kevésbé. íme az összeállításunk!

Olaj

Olajat csakis a terminátor iszik. Valamint Stohl Buci, bár neki csak az a lényeg, hogy alkohol legyen az éppen italnak kinevezett, alapjában véve gyomorforgató, sűrű folyadékban. De mi a helyzet abban az esetben, ha egy hétköznapi halandó vesz magához némi büdös, fekete löttyöt?

Pozitívum

Cowboy kalapot vesz fel az illető, hozzá stílusos öltönyt, mindenhol fúrni akar és whiskyt vedelni. Nem átall barátaival minden előzetes bevezető nélkül megjelenni egy vadnyugati hangulatú krimóban, amit minimális szóváltás után melegében szétvernek. Akár jól is hangozhatna mindez, de ha 2286. alkalommal ugyanezt a forgatókönyvet követik a szereplők, az már kissé unalmas lehet még a legigénytelenebb néző számára is. Bár a magyar jól tűri a végtelenített, teljesen bugyuta szappanoperát…

Negatívum

A bárgyú szappanoperák mint mondtuk, trendik. Ide kattintva egy szakember véleményét olvashatják erről a jelenségről, tehát rajtunk kívül ő is megmondja a „frankót”. Megtudhatják, hogy egy kisebbséginek is van felemelkedési lehetősége, miként kell bánni egy tolószékessel, valamint a drogok károsak. Amennyiben valóban komolyan veszi a leírtakat, akkor egyértelműen kijelenthetjük, hogy ez az „ital” káros az agyműködése számára. Ennyit a negatívumról.

Fakéreg, tiszta alkohollal felöntve

Az erdő ősi és tiszta. Az alkohol szintén. De mi a helyzet abban az esetben, ha találkozik ez a két, művészi fantáziát megmozgató „képződmény”?

Pozitívum

Megtapasztalhatjuk, hogy milyen az erdő, részeg állapotban: teljesen más, mint józan esetben. A fák között fütyülő szél jóleső ürítést suttog, de a bokor hívogató árnyéka - nyáron - marasztalásra bír. A végén arra eszmélünk, hogy kint mentünk be, ami alapjában véve egy roppant kellemetlen dolog. Akkor mégis, mi a pozitívum ebben? A fent említett állapotban számtalan dologra rájöhetünk, így például arra, hogy a fák tárgyak és nem élőlények, ahogy megtanulhattuk az ominózus pillanatig balgán eltöltött életünk során.

Negatívum

Mikor fejfájással és bogárcsípésekkel ébredünk, rádöbbenünk, hogy az erdőben vagyunk. Ellenben amikor eszünkbe jut a gondolat, hogy a fák tárgyak, akkor hirtelen kimegy a lábunk alól a talaj így kénytelenek vagyunk még egy napot a vadonban tölteni. Pech.

Nem hiszik el hogy a fák tárgyak? Kattintsanak ide, hiszen mi Lui Padre mestermágus véleményét hangoztattuk. És miért kerül mindez a negatívumhoz? Az titok. Erre csak a szellemekkel suttogó képzett természetbúvár tudhatja a választ. És persze a HírExtra csapata.

Luxuskonyak, luxusszőrzettel

Amennyiben nem ismerik a „Henri IV. Cognac Grande Champagne” konyakot, abban az esetben joggal feltételezzük, hogy nincsen négyszázmillió forintjuk a világ legdrágább italára. Nekünk sincs. De van Kiszel Tündénk. Hallelúja.

Pozitívum

A luxuskonyak. Mivel tízes skálán tízes, ahogyan Kiszel művésznő is, legalábbis saját bevallása szerint. Szerénynek egyáltalán nem nevezhető a kijelentés, bár rajongott „ötven plusz” bombázónk szájából elhangzott mindezt. Vagyis örökös naptárdívánk olyan, mint ez a konyak: ízletes, de legalább száz évig érlelik. A fele már letelt, így hamarosan kóstolhatjuk. Már alig várjuk! Ismételt Hallelúja…

Negatívum

Szemöldök és szeméremszőrzet. Erről ennyit. Klikk ide.


A fent említett, italnak nem igen nevezhető folyadékokat még alkoholos befolyásoltság alatt se próbálják ki!