2011 a Vénusz éve lesz, melyet az asztrológusok nemcsak a szerelemmel hoznak kapcsolatba, hanem a pénzzel is. Ha kíváncsi, hogy mit hoz a jövő, keresse ki horoszkópját.

RÁK (június 22-július 22.)

Horoszkóp
A horoszkóp (görög horoscopos, „óranézés”) az asztrológiában a Nap, a Hold, a naprendszer bolygói helyzetét, és egyéb asztrológiai jellemzőket egy adott pillanatban, általában egy személy születése idején feltüntető ábra egy esemény idejére és földrajzi helyére felállítva. Segítségével az asztrológus következtetéseket tud levonni egy ember sorsáról, jelleméről, betegségi hajlamairól, stb. A horoszkóp az asztrológus által megállapított szimbolikus üzenetet hordoz. Nem okozója, csak mutatója az eseményeknek.
2011-ben lelki nyugalomra találnak a Rák szülöttei, hiszen a Vénusz hatása nemcsak a bevételeit, a biztonságérzetét is növeli. Ha az év első felében hajlandó tenni a sikerért, akkor a születésnapjával kezdődően új korszak jöhet az életébe. Az érzékeny lelkű Rák álmodozó és aggodalmaskodó. Még a legstabilabb munkahelyen és a legharmonikusabb kapcsolatban is fél, hogy magára marad. Nem vágyik reflektorfénybe, bár márciusban lenne lehetősége rá.

Sokat panaszkodik a kevés pénz miatt, mégsem adja fel a biztosat a bizonytalanért. Júniusban megkönnyebbülhet, mert a Vénusz segíti pénzügyeit, a Mars pedig kellő lendülettel ajándékozza meg. A Merkúr a kommunikációs lehetőségeit bővíti, így alighanem ez lesz az év legsikeresebb hónapja. Talán még korábbi elveit is hajlandó feladni egy jobban fizető vállalkozás kedvéért. Ha végre pénzhez jut, vigyázni fog rá, hiszen tudja mennyi lemondással járt korábban a pénztelenség.

Szerencse:

Júniusban, szeptemberben és decemberben számíthat kisebb nyereményekre… Persze csak, ha játszik.

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23.)

Az oroszlán jegyűek ügyesen bánnak az emberekkel, ezáltal mások ötleteiből is rengeteget tudnak profitálni. Senki nem szereti náluk jobban a fényűzést és a pénzt. Szeretnek luxusra sokat költeni, amit 2011 decemberében meg is tehetnek majd. Az elmúlt évek nem hoztak túl nagy sikereket az oroszlánoknak, de ezen könnyedén felül tudtak emelkedni. 2011-ben viszont minden megváltozik: tanulnak hibáikból és csak a legfontosabb dolgokba fektetnek majd energiákat. Márciusban bonyolult pénzügyi problémák várnak a jegy szülötteire, de kitűnő szervező készségüknek és némi szerencsének köszönhetően áprilisra megint urai lesznek a helyzetnek.

Májusban és júniusban a karrierjét fontosabbnak tartja majd mindennél az Oroszlán. Sajnos ebben az időszakban egészségére sem ügyel majd rendesen, ami veszélyes lehet munkájára, hiszen betegsége miatt éppen akkor nem tud majd részt venni az eseményeken, mikor a legjobban tudna profitálni azokból. Július lesz a legsikeresebb hónapja, ez az időszak minden eddiginél nagyobb profitot ígér számára. Szeptemberben magabiztosságának köszönhetően átvészel majd egy nehéz időszakot, mások kárán… Ez okoz majd némi lelkiismeret furdalást számára, de mint mindent, ezt is majd megmagyarázza valamivel.

Szerencse:

A pókert például alighanem Oroszlánok találták ki, minden olyan játékban tarolhat, amihez spekulációra van szükség.

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23.)

A Szűz jegy szülöttje, nem vágyik rivaldafényre, mert a háttérben jobban érzi magát. A biztonság a legfontosabb számára, ezért sosem költ felesleges dolgokra. Aggodalmaskodó természete miatt 2011-ben is inkább lemond a kockázatról, ezáltal a haszonról is, pedig könnyen szert tehetne némi plusz jövedelemre. A Vénusz a Szüzeket is segíteni fogja, akár akaratuk ellenére is, így sokkal jobb évet zár majd, mind gondolná. A munkájában sikerül majd megszilárdítania mindazt, amit eddig elért. A Vénusz hatására metsző kritikája és zord természete is egy kicsit szelídül majd, mely előrelépést hoz számára. Ráadásul éppen júliusban, amikor már az elbocsátástól retteg.

Augusztusban új területen is kipróbálhatja magát, de ez csak akkor válik előnyére, ha nem végleges megoldásról van szó. Október a változások ideje lesz számára: ha nem figyel eléggé, könnyen megütheti a bokáját. Azonban, ha elébe megy a dolgoknak, a saját hasznára fordíthatja a felfordulást. Népszerűségének jót tesz, ha kiáll kollégái mellett, ezért nyugodtan álljon a talpára, ha szükségét látja. Anyagi helyzetének pedig azzal segíthet, ha nem kritizálja főnökei elképzeléseit. Ez nem azt jelenti, hogy ne segítsen nekik a jó irányba haladni, csak mindezt finoman hozza a tudomásukra. Próbálja meg rávezetni őket a tévedéseikre, hiszen javaslatai és módszerei mindig szilárd tényekből erednek.

Szerencse:

A szerencsejátékot fölösleges pénzkidobásnak tartja, így sose játszik… Tehát nincs miről beszélni.

MÉRLEG (szeptember 24-október 23.)

A Mérleg a Vénusz gyermeke. A meggyőzés és a szelíd módszerek híve, amiből 2011-ben ügyesen profitálhat is. Az asztrológusok az állatöv diplomatájának tartják, aki mindent elkövet, hogy az emberek között egyesség jöjjön létre. Általában jól ítéli meg a dolgok értékét és sikeresen dolgoz ki különféle stratégiákat a megvalósításhoz. A nagyvilági és társaságkedvelő Mérleg kifejezetten jól érzi magát májusban és júliusban, amikor új emberekkel köthet barátságot. Augusztustól végre határozottan elkezd haladni célja felé... Ennek ellenére akadályba fog ütközni, azonban diplomáciai készsége elegendő lesz a problémák elsimításához. Novemberben hallgasson a megérzéseire, mert azok a jó irányba terelik majd. Ezzel olyan megoldásokra talál majd, ami másoknak eszébe sem jutna.

Szerencse:

Ha Fortunával kacérkodik, szeptemberben, októberben és novemberben számíthat némi plusz bevételre.

SKORPIÓ (október 24-november 22.)

A Skorpió látszólag könnyen barátkozik, azonban kedvessége csak addig tart, amíg haszna van belőle. 2011-ben megsokszorozódnak az energiái, mivel uralkodó bolygója a Plútó. A Vénusz is a kezére játszik majd, hiszen gyakran csak a kezét kell kinyújtania és máris az ölébe hullik a siker. Alapvetően nem vágyik nagy vagyonra, inkább az „ellenfél”, a konkurencia titkait szereti kifürkészni. Sok embert elijeszt határozottságával, elszántságával, de a kemény külső mögött azért egy érző lény lakozik. Az év első fele kifejezetten ideális lesz a Skorpiók számára, hiszen rengeteg váratlan esemény történik majd, amit ők imádnak.

Csak akkor tapasztalhat némi kellemetlenséget, ha nem tartja be a törvényeket, vagy olyan kiadásokba veri magát, amelyek meghaladják pillanatnyi anyagi helyzetét. Áprilisban jóval nagyobb lesz a bevétele, mint amennyire számított... Ennek nagyon örül majd, hiszen sikert ért el. De vigyáznia kell, mert ha túlságosan beleássa magát a dolgokba és túl sokat okoskodik, azzal negatívan befolyásolhatja az esélyeit. Június a meglepetések időszaka lesz, hiszen a Vénusz és a Mars épp a Skorpió jeggyel szemben áll. Népszerűsége ugrásszerűen megnő, így olyan emberek támogatására is számíthat, akiket korábban „ellenfélnek” vélt. A születésnapja körül újabb lehetőségek várják, majd decemberben a pontot is felteheti az i-re: sikerből és pénzből is eléri a várt maximumot.

Szerencse:

Bár nem tartozik a szerencsejáték rajongói közé, ha játszik, novemberben és decemberben érhetik pozitív meglepetések.

NYILAS (november 23-december 21.)

A Nyilasok látszólag könnyed és nagyvonalú emberek, de igazából mindenáron győzni akarnak. Uralkodója a Jupiter, ami Vénusszal karöltve kedvező teret biztosít 2011-ben a Skorpió terveinek. Sikere tartós lesz, legfeljebb az önállósága elvesztésétől való félelme veszélyezteti azt. Szeret másokon segíteni, ami miatt tavaly többször is pórul járt. Idén viszont, profitálhat abból, hogy másokat támogat. Figyelmetlensége is sok problémát okozott neki korábban, de 2011-ben már ez sem lesz rá jellemző. Márciustól éles fordulatot vesz az élete egy kedvező ajánlat, vagy egy jó adás-vétel révén. Olyan bevételhez jut, ami akár egy új vállalkozás alapját is képezheti. Ha az év második felében kellő önfegyelemmel rendelkezik, és megálljt parancsol költekező kedvének, akkor 2011 végre pozitív mérleggel is zárhatja az évet.

Szerencse:

A Nyilas az élet szerencsejátékosa. Bátran kockázat az életben is, a játékteremben is, de általában nem jár sikerrel.
Forrás: Astronet/HírExtra