2011 a Vénusz éve lesz, melyet az asztrológusok nemcsak a szerelemmel hoznak kapcsolatba, hanem a pénzzel is. Ha kíváncsi, hogy mit hoz a jövő, keresse ki horoszkópját.

BAK (december 22-január 19.)

Horoszkóp
A horoszkóp (görög horoscopos, „óranézés”) az asztrológiában a Nap, a Hold, a naprendszer bolygói helyzetét, és egyéb asztrológiai jellemzőket egy adott pillanatban, általában egy személy születése idején feltüntető ábra egy esemény idejére és földrajzi helyére felállítva. Segítségével az asztrológus következtetéseket tud levonni egy ember sorsáról, jelleméről, betegségi hajlamairól, stb. A horoszkóp az asztrológus által megállapított szimbolikus üzenetet hordoz. Nem okozója, csak mutatója az eseményeknek.
A Bak jegy szülöttei ritkán cselekszenek meggondolatlanul és a pénzzel is jól bánnak. Tökéletességre és boldogságra törekszenek, mely a munkájukra is elmondható. Szorgalmuk gyümölcse 2011-ben végre forintban is jelentkezni fog. Az év első két hónapja tartogat még néhány váratlan kiadást, de miután ezt átvészeli, fokozatosan helyreállnak majd a dolgok. Kitartásával és precizitásával előnyt szerez a kollégáival szemben, így lassacskán feljebb fogja magát küzdeni a ranglétrán. Februárban új lehetőségekkel találkozik, áprilisban pedig a szerencse is rátalál, mikor hirtelen pozitív fordulatok következnek az életébe.

Jelleméből ugyan ekkor sem fordul ki, így nem is kockáztat, de legalább már nem kell lemondania a kedvteléseiről pénzhiány miatt. A nyár nyugodtnak ígérkezik, egyre könnyebben igazodik majd el az élet útvesztőiben. A munkahelyi kirúgásoktól nem kell félnie, mert visszafogottságával és pontosságával sikerült nélkülözhetetlenné tennie magát. Ön a „biztos pont”, akire a főnökök és a beosztottak is mindig számíthatnak. Októberben váratlan ajánlatot kap, amit ne féljen elfogadni. Novemberben megint spórolós időszak következik, de ezúttal valami nagy dologra spórol: eljegyzésre, esküvőre, esetleg egy új otthonra.

Szerencse:

2011-ben a Bak nem tartozik Fortuna kegyeltjei közé. Minden, amit elér, azt csak saját magának köszönheti. Tehát jobb, ha kerüli a szerencsejátékokat!

VÍZÖNTŐ (január20-február 20.)

A váratlan helyzeteket kedvelő és mindig meghökkentő Vízöntő a munkahelyén és az üzleti világban is eredeti ötleteivel szerezhet magának elismerést. E jegy szülötteit nem a pénz motiválja, így az erkölcsi siker most is jobban érdekli majd, mint a várható honoráriumok. A Vízöntők a gyakorlati életben nehezebben boldogulnak, mert állandóan világmegváltó dolgokon törik a fejüket, ami szakmai szempontból nem feltétlenül előny. Hogy ezek a bakik ne kerüljenek pénzlevonásba vagy a munkájukba, különösen figyeljenek oda, hogy a földön tudjanak maradni! 2011 februárjában csak a személyes varázsának köszönheti, hogy megússza feledékenységéből adódó nézeteltérését, amivel a főnökét kínos helyzetbe hozza.

Márciusban használja ki a bolygók kedvező hatását, ugyanis ekkor hosszú távra is megalapozhatja anyagi helyzetét. Ha nem figyel erre, annak komoly negatív következményei lehetnek. Májusban a Merkúr és a Vénusz találkozása kedvező hatással lesz a teljesítményére, különösen kommunikációs készsége erősödik fel, így bárkit meg tud győzni igazáról. Ezzel a képességgel és új ötleteivel felvértezve váratlan pénzhez juttatja cégét, ezáltal magát is. Ettől kezdve kicsit egyhangú, ám anyagi szempontból sokkal biztonságosabb hónapok következnek az életében. Novemberben valaki befektetési ajánlattal keresi meg, de jól gondolja meg, hogy belevág-e... Ugyanis ha belemegy, nagy valószínűleg pórul fog járni vele.

Szerencse:

Általában nem hisz a szerencsében, így nem is nagyon játszik.

HALAK (február 21-március 20.)

A Halak életét az érzelmek irányíthatják. Általában túl megértő lélek ahhoz, hogy keményen kiálljon a saját vagy a cége érdekei mellett. Nem jön zavarba egy magas beosztással járó hatalomtól, de nem vonzza a reflektorfény sem. Nem követi nyomon anyagi helyzetét, így könnyen kellemetlen helyzetbe kerülhet, ha rájön, hogy elfogyott a pénze. Januárban ne kockáztasson semmiben, mert a hónap anyagi veszteséget hoz számára. Februárban lehetősége lenne egy jó vállalkozáshoz társulni, ám a kötöttségek miatt inkább lemond a kecsegtető bevételről. Áprilisban viszont megtérül az óvatosság, ugyanis a pénzzel kapcsolatos elképzeléseit öt bolygó is segíti, így mindent amibe belefog, siker koronázza.

Ha összeszedte magát anyagilag, kérjen tanácsot pénzügyek terén járatos segítőtől, különben a váratlanul jött pénz könnyen kifolyhat a kezéből. Júniusban könnyedén alakít ki fontos kapcsolatokat, így már gyerekjáték lesz elérni céljait. Az év második felében inkább a társasági élet és a szórakozás kerül majd előtérbe, ami sok pénzét el fogja vinni. Az év utolsó harmadában érdemes elgondolkodnia az életéről, mert egy kicsit átbillen az anyagi dolgok irányába, ami a társas kapcsolatai rovására mehet.

Szerencse:

Márciusban, júliusban, augusztusban és decemberben kipróbálhatja szerencséjét. De csak mértékkel hazárdírozzon! Tudja, aki a kicsit nem becsüli…

KOS (március 21-április 20.)

A Kos, egy kezdeményező jegy: elébe megy a dolgoknak, bátor és vakmerő. Izgalmas, feszültséggel teli esztendő áll előtte. De ezek már egészen más izgalmak, mint amiket az előző években kellett megélnie. Akkor az egzisztenciájának megőrzése forgott kockán, most viszont a kiteljesedés okoz izgalmas perceket. A Vénusz februárban és októberben különösen jutalmazza majd a hónap szülötteit, ekkor ugyanis új területeken próbálhatja ki tehetségét. Anyagi helyzetét tekintve jó stratégiai játékos. Bár többet kell dolgoznia, mint az előző évben, bevétele is jóval magasabb lesz a tavalyinál.

De csak akkor élvezheti munkája gyümölcsét, ha ellen tud állni a csábító ajánlatoknak, és a gyorsabb siker adta lehetőségeknek. Az év első felében több pénzhez jut majd, minek köszönhetően félre tud majd tenni... Használja ki, de okosan! Márciusban és augusztusban vigyázzon a „jóakarókkal” , mert kihasználhatják, miközben személyesen mindenben igazat adnak önnek. A Kos szeret jól élni, ezért ha meglát valamit, azt szívesen megveszi. De szerencsére eddig mindig tudta, hol a határ. Erre most is ügyeljen!

Szerencse:


Az év során többször is „talált pénz” üti markát, amiért nem kellett megdolgoznia. Májusban mások ügyetlenkedése miatt jut kedvező pozícióba kerülhet, novemberben pedig nagyszerű ötletei hoznak a vártnál magasabb bevételt.

BIKA (április 21-május 20.)

A Bikának a Vénusz az uralkodó bolygója, így 2011-ben kivételezett helyzetben érezheti magát. A Bika jegyűek erősen kötődnek az anyagi világhoz és annak javaihoz. Biztonságra és tökéletességre törekszenek, ezért a szórakoztató dolgokat és a kalandot szinte teljes mértékben kizárják az életükből. 2011 első negyedében a Bika karrierje mások jóindulatától függ majd, de emiatt ne érezze magát értéktelenebbnek.

A véletlen olyan embereket hoz az útjába, akik nemcsak tanácsokkal, ajánlatokkal is segítik majd életét. A javaslat először biztosan megrémíti majd, hiszen egy új területen kell kipróbálnia magát, de ne féljen változtatni. Ha belevág, akkor nemcsak érdekes új környezetbe kerül, hanem anyagi helyzete is látványosan javulni fog. Ha nem változtat semmin, akkor is számíthat némi anyagi javulásra, azonban kevesebb élményt hordoz magában.

Szerencse:

Fortuna májusban, illetve júliusban áll teljesen a Bikák mellett. Májusban a szerelemben is rátalálhat a szerencse.

IKREK (május 21-június 21.)

Az Ikrek szinte mindig kapcsolatai révén jut kedvező helyzetbe, ezért mindig mindenhol ott akar lenni. A szétforgácsolt életmódja miatt, gyakran mások aratják le babérjait, azonban a Vénusz éve változást hoz számára. Ha egy kis rendszert visz a napjaiba, kevesebbet improvizál, nem éri be félmegoldásokkal és hajlandó egyszer végigvinni, amit elkezdett, akkor többszörösen profitálhat saját ötleteiből. Akár a tőzsdén is próbálkozhat, mert ügyesen pénzt szerezhet gyors elemző képességéből.

Az év első felében lassan formálódnak a dolgok, de a június meghozza a változást. Ekkor a Vénusz épp az Ikrek jegyen vonul át, ez pedig védelmet hoz az Ikrek számára. Nem tudnak ártani nekik a rosszakarók, sőt még saját magától is megóvja őrangyala. Fokozatosan egyre nagyobb népszerűségre tesz szert, így olyan megbízatásokat kap, amikről előtte csak álmodozott. Szeptemberben újabb pozitív fordulat következik az életébe és talán egy külföldi állást is megpályázhat. Ha csak a nyelv jelentené az akadályt, amiatt ne aggódjon, mivel az Ikrek minden helyzetben könnyen feltalálja magát.

Szerencse:

Ámor egy olyan társsal ajándékozhatja meg, aki amellett hogy tökéletesen kiegészíti lelkileg, anyagilag is biztosítja jövőjét.

A folytatást holnap olvashatják.
Forrás: Astronet/HírExtra