Karácsony, sérülés, halál

A többségnek a karácsony a meghitt, családias hangulatról szólt ám voltak olyanok, akiknek a balesetekről. Karácsonyi összegzés, csillagszóró-mentesen.

December 24-én, délután négy óra magasságában „megáll” az idő: aki csak teheti, otthon, családi körben tölti a szentestét. A boltok nincsenek nyitva, az utcák - mint egy baljós hangulatú filmben - teljesen kihaltak, hírek hiányában az online média is lelassul. A beiglifalás, halászlé, ajándékok, karácsonyi dalok mutatják, hogy mégis mozog az idő.
Karácsony
Mi más számodra a karácsony, mint számlafizetés ideje pénz nélkül; olyan időszak, mikor egy évvel idősebb leszel, de egy órával sem gazdagabb, mikor átnézed a könyvelésedet és rájössz, hogy tizenkét hónapot vesztegettél el mindenféle haszon nélkül?  - Charles Dickens

Szenteste

A VIII. kerületben két huszonéves fiatal akart kirabolni egy hajléktalant, aki késsel védte meg testi épségét. A támadók elmenekültek, a hajléktalan bejelentette az esetet a rendőrségen. A támadók elfogásáról még nem érkezett hír, a jogos önvédelmet ellenben azonnal vizsgálni kezdték. „Jól” kezdődött a szenteste, hiszen egy olyan embert akartak kirabolni, akinek saját magának sincsen semmije.

A XVII. kerületben, egy családi házban kigyulladt egy adventi koszorú, a tűzoltókat a szomszédok értesítették. A tulajdonos és családja nem tartózkodott otthon, ők csak a tűz eloltása után kerültek elő. személyi sérülés nem történt.

Az illegális bevándorlók is megpróbálták kihasználni a szenteste nyugalmát. Röszke közelében hét, zöldhatáron érkező személy kívánt hazánkon át nyugat felé eljutni, ám a határőrök szenteste ide, szenteste oda, elvégezték a dolgukat, a bevándorlókat elfogták. Az más kérdés, hogy az MTI csak másnap - 25-én, az esti órákban - tájékoztatta az előfizetőket a történtekről.

Karácsony másnapja

A beiglievéstől és a tojáslikőr-borpárosítástól elfáradva könnyű balesetet okozni. Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádcéce térségében két autó ütközött össze a 3-as számú főúton. Öten megsérültek, ám a sérülésük mértéke nem volt életveszélyes.

Öt óra után három embert szállítottak kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanújával a Fejér megyei Csórról. A két férfit és egy nőt enyhe mérgezés gyanújával kórházba szállították.
A Nógrád megyei Herencsény egyik családjának nem az idei volt a legjobban sikeredett karácsonya .A házuk tetőszerkezete kigyulladt - a tűz keletkezésének okáról nem érkezett tájékoztatás. A tűzoltóság megfékezte a lángokat, ám a tetőszerkezet annyira megrongálódott, hogy a lakóknak el kellett hagyniuk az épületet. Személyi sérülés nem történt.

Az ünnep utolsó napja

December 26-a egy halálesettel kezdődött. Egy férfi a Békés megyei Ecsegfalván vízelvezető árokba fulladt. Az idős ember feltehetően erősen ittas állapotban volt, így belefulladt a fél méter mély vízbe. Az idegenkezűséget kizárta a rendőrség.

Az utolsó belföldi hír az egyre súlyosbodó belvízhelyzetről érkezett, az Alsó-Tisza vidékén az elöntött területek nagysága megközelítette a 800 négyzetkilométert.

Reméljük, az új évtized első karácsonya kevesebb balesetről-halálesetről fog szólni.