Tarlós: sínen a BKV ügye

Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester szerint jó úton haladnak a tárgyalások a kormánnyal a BKV-ról, így hamarosan hosszú távra megoldódhatnak a közlekedési vállalat problémái.

A főpolgármester csütörtökön a Magyar Televízió Az Este című műsorában azt mondta, a tervek szerint az állam átvállalja a BKV csaknem 80 milliárdos külső hitelállományának egy részét, 50 százalékban beszállnak a cég költségvetésébe, és a jegyek, bérletek átkerülhetnek az 5 százalékos áfakörbe. "Ha csak egy része kerül bele ezekből a végleges megállapodásba, akkor is hosszú távú megoldás születik" - tette hozzá.

A tárgyalások Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel is folynak, ha megegyeznek, akkor Budapest költségvetését emiatt egyszer biztosan módosítani kell majd - tette hozzá.

A lényegben Tarlós István elmondása szerint már megállapodtak, a főváros elkészített egy több száz oldalas reformtervet Matolcsy György asztalára, amelynek alapján a miniszter olyan átfogó támogatási javaslatot készít, amely segít megoldani ezt az "áldatlan helyzetet".
Forrás: MTI