Az MSZP-nek nem kell a karácsonyi csomag

Az MSZP csütörtökön a Parlamentben jelképesen visszaadja az Orbán-kormánynak azokat a "csomagokat", amelyekkel a kabinet karácsonyra "jutalmazta" meg az embereket: a kabinet intézkedéseit szimbolizáló "csomagok" között van a jövő évi adótörvény, a médiatörvény, a benzin ára, a forint "bedöntése".

Török Zsolt, az MSZP szóvivője szerdán, az Országház épülete előtt felállított karácsonyfa előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: az Orbán-kormánytól, a "Fidesz-KDNP-bűnszövetségtől" több csomagot is kaptak az emberek karácsonyra. Ezekből nem kérünk, visszaadjuk azokat a feladónak - fogalmazott.

Az intézkedéseket sorolva elmondta: Magyarország az Orbán-kormánytól karácsonyra kapott egy igazságtalan adócsomagot. "A Fidesz-KDNP-bűnszövetség azonnali, nagy arányú adócsökkentést ígért a magyar embereknek, helyette igazságtalan, a gazdagokat jutalmazó, az átlag, vagy az alatt keresőket büntető adórendszert fogadott el" - fogalmazott.

Közölte: a kormányoldal olyan médiatörvényt fogadott el, amely nemcsak a közszolgálati médiát, hanem a kereskedelmi médiumokat is bünteti, szankcionálja, megfélemlíti.

Az MSZP úgy fogalmazott: Szijjártó Péter, Fónagy János, Varga Mihály ellenzékben azt mondták, hogy ha valakit "zavar" a rekordösszegű benzinár, akkor mérgében gondoljon nyugodtan a kormányra. "Mi is ezt gondoljuk: ettől a kormánytól a magyar nép rekord üzemanyagárakat kapott, a benzinárak az egekben" - tette hozzá.

A kormány azt ígérte, hogy ha bárki bajba kerül, gondoskodik róla - sorolta Török Zsolt, aki szerint amikor Felsőzsolcán, Edelényben az árvíz, vagy Kolontáron a vörösiszap öntötte el a házakat, akkor a kamerák kereszttüzében a fideszesek, a KDNP-sek a helyszíneken "fényképeztették magukat, ígéretcunamikkal árasztották el az embereket", de nem segítettek nekik.

Török Zsolt a forintárfolyamról szólva azt mondta: a Fidesz-KDNP tudatosa, vagy tudat alatt, előre megfontolt szándékkal, vagy sem, de többször bedöntötte a magyar forintot.

"Karácsonyra 220 forintos svájci frankot kaptak a magyar emberek" - fogalmazott.
Közölte: az MSZP csütörtökön a Parlamentben jelképesen visszaadja a kormánynak, azaz a feladónak az intézkedéseiből álló csomagokat, mert azokból a "magyar nép és az MSZP nem kér".

A sajtótájékoztató közben Török Zsolt az ország fája alá bekészített "csomagokat" egyenként áthordta egy, a általuk felállított papírfigura mellé. Mint mondta, a figura Orbán Viktort, mint a Batmanben szereplő Jokert ábrázolja, mert a miniszterelnök "nem a nép barátja, hanem annak ellensége".
Forrás: MTI