A magyarok Burgenlandot gazdagítják

Az MTI értesülései szerint a 35 millió eurós bevétel mintegy húsz százalékát a magyarok hagyják a burgenlandi üzletekben. Leginkább ruházati cikkekre és cipőkre költünk Ausztriában.

Bár pontos adatok a tavalyi évről nincsenek, a kereskedők szerint sokkal több idén a magyar vásárló a határon túl, mint a tavalyi évben. Az ausztriai Burgenlandi üzletekben évente 130 millió eurót költenek el a magyarok, amely az éves összforgalom 15 százaléka.

Harald Schermann szóvivő az MTI-nek elmondta, hogy a legtöbb magyar Nezsidert (Neusiedl am See), Pándorfalut (Parndorf), Kismartont (Eisenstadt) és Felsőőrt (Oberwart) keresi fel. Az ugyancsak szomszédos Szlovákiából kevesebb ember érkezik, és ők is inkább Bécsbe mennek vásárolni, bár a pandorfi outleteket ők is kedvelik.

A burgenlandi kereskedők szerint idén a sportfelszerelések fogynak jobban, a karácsony előtti utolsó szombaton az illatszerek, órák és ékszerek iránt volt nagyobb az érdeklődés. A magyar vásárlók leginkább a ruhaneműket keresik, igaz, vásárlói listájukon előkelő helyen állnak az élelmiszerek is.

Szentestéig a kereskedők további vásárlói rohamokban bíznak.

Forrás: MTI