A Comedy Central stand up-osai is a Mikulás szolgálatába szegődtek. A humorcsapat mikulás sapkát húzott és szorgos csomagolásba kezdett, hogy ezzel segítsen a rászorulókon. Litkai Gergővel beszélgettünk a jótékonyságról.

Kis híján bezárt a MikulásGyár
A nagy hideg miatt háromszor annyi gázolaj fogyott a MikulásGyárban, mint korábban bármikor, ezért a jótékonysági rendezvény fűtési készletei kimerültek. Zsolnai Endre közölte: nem teheti meg a rászorulókkal és a MikulásGyárral szemben, hogy a cégekre hagyatkozzon vagy csodára várjon, ezért saját pénzéből megvásárolta a fűtőanyagot.

A szervezők nyáron megkeresték a legnagyobb hazai energiaszolgáltató vállalatokat, hogy támogassák a jótékonysági rendezvényt, ám a legtöbb esetben válaszra sem méltatták őket. Ha mégis, akkor többnyire azt mondták: jótékonysági akció marketingszempontból nem érdekes. Amikor kiderült, hogy fogytán vannak a rendezvény készletei, a szervezők felhívták a legnagyobb magyar olajipari cégek egyikét vásárlás céljából, de az kedvezményt sem ajánlott fel az árból. Szomorú… /mti/
December 14-én szorgos kis manóvá és ajándékozóvá változtak a Comedy Central humoristái: Litkai Gergő, Janklovics Péter, a Három kismalac, Hajdú Balázs és Bellus István. A csapat a Mikulásgyárban ajándékokat csomagolt a rászorulóknak, amit egy-egy saját játékkal, könyvvel is kiegészítettek.

Kinek az ötlete volt, hogy a MikulásGyár szolgálatába álljatok?

Már tavaly is segítettünk nekik, csak más formában. Akkor ingyen fellépéseket vállaltunk, hátha ezzel idevonzzuk az ajándékozni vágyókat. Idén pedig ajándékokkal érkeztünk és reméljük, hogy a sajtóeseményen túl is tudunk még segíteni nekik.

Ezek szerint hagyományt csináltok ebből, hogy minden évben jótékonykodtok?

Igen, mi más fórumokon is szoktunk segíteni. Nemrég, volt például az a Soha többet harmadszor! című árverés, amin közreműködtünk. A bevételt a vörösiszap károsultak megsegítésére ajánlották fel. De az OTP-nek is volt egy hasonló jótékonysági akciója, amin szintén részt vettünk.

Ezenkívül említhetném még a nyári DumaVölgy - HumorVár rendezvényt, aminek bevételei nagy részét Nagyvárzsony kapja. Szoktunk látássérülteknek és vakoknak is ilyen esteket szervezni. Egy csomó irányba próbálunk segíteni, azon kívül is, hogy megnevettetjük az embereket.



És ezek a jótékonysági rendezvények általában a ti kezdeményezéseitek, vagy megkeresnek benneteket?

Sok esetben mi kezdeményeztük, más esetekben pedig megkerestek minket és mi nagy örömmel elvállaljuk a felkéréseket.

Hamarosan itt a Karácsony. Miként zajlik nálatok a készülődés: hogy állsz az ajándékokkal?

Közepesen rosszul. De nekem szerencsém van, mert a feleségem nagyon rendes. Ebben az időszakban elég nagy a hajtás a humorbizniszben és a tévécsatornánál is, ezért ilyenkor át szokta vállalni tőlem az ajándék beszerzést. Nekem már csak a maradékkal kell foglalkoznom, amit esetleg ő nem vett meg.

Minden családban más a szokás. Ünnepekkor ti is nagy családlátogatásokba kezdtek?

Úgy szokott lenni általában, hogy a karácsonyi szünetben elutazunk a gyerekkel. Idén a szüleim és az anyósom is jön velünk, úgyhogy most egy nagy családi „nyaralás” lesz.