Szombathelyt kihagyják a buliból?

Szombathely a következő évben rosszabbul jár, semmilyen támogatást nem kap ugyanis az új költségvetésben; ilyen az elmúlt nyolc évben nem fordult elő.

Szombathelyen a kormány támogatásának ígéretével kampányolt a Fidesz: "előttünk a feladat, mögöttünk a kormány" - idézték vissza a Fidesz képviselőinek kampányszlogenjét a szocialisták.
Puskás Tivadar és Ágh Péter szombathelyi képviselők hétfőn megszavazták körülbelül 20 ezer szombathelyi nyugdíj-megtakarításának államosítását. A fideszes képviselők az Országgyűlés költségvetési bizottságában leszavazták a Haladás Stadion felújításához szükséges szocialista módosító indítványt, így 2011-ben sem kezdődhet meg a régóta várt átalakítás - írták közleményükben.

Mint fogalmaztak, remélik, hogy nem az ingatlanlobbi érdekei mentén történt a szavazás, mellyel egy időben jelent meg Szombathelyen a Haladás focicsapata körül az ország egyik leggazdagabb, ingatlanokkal is foglalkozó vállalkozója, Leisztinger Tamás.

A szombathelyi szocialisták szerint a Fidesz-KDNP képviselői hetente mutatnak fityiszt a választóknak, Hoffman Rózsa oktatási államtitkár pedig már elfelejtette a tanároknak Szombathelyen is megígért béremelését, nem beszélve a nyugdíjpénztárak megvédéséről szóló ígéretekről.

Miközben a szombathelyi fideszes képviselők nevüket adták ehhez az újabb gyalázathoz, Orbán Viktor és Navracsics Tibor nem szavazott a törvényről - mutattak rá a közleményben.

Forrás: MTI