Magyar gázsiker Oroszországban

Az Orosz Gáztársaság tagjai közé választotta a Gas.hu Gázkereskedo Zrt-t.

Oroszország vezeto energetikai csoportja, az Orosz Gáztársaság (www.gazo.ru) 2010. december 9. napján felvette tagjai közé a magyar Gas.hu Gázkereskedo Zrt-t.

Az Orosz Gáztársaságot 2001 májusában hozták létre, tagjai között földgáztermelo és szállító társaságokat, regionális elosztó és értékesíto szervezeteket, kutatóintézeteket, kohászati, építoipari és vegyipari vállalatokat is találhatunk.

Az Orosz Gáztársaság megalakítása óta hatékony együttmuködést biztosít a földgázzal foglalkozó vállalatok és szervezetek, a törvényhozó és végrehajtó hatóságok, valamint a nemzetközi szervezetek között.

Az Orosz Gáztársaság Elnöke Valery A. Yazev, az Orosz Duma Alelnöke. Alelnökei Oleg F. Zhilin és Golubev Valery Alexandrovich, a Gazprom Ügyvezeto Bizottságának Alelnöke.

Gyorsan eldőlt

A Gas.hu Gázkereskedo Zrt december elején nyújtotta be gázkereskedelmi engedélykérelmét a Magyar Energia Hivatalhoz, azzal a céllal, hogy a közelmúltban megváltozott jogszabályi és piaci feltételek mellett a gyakorlatban is alkalmazza a földgáz szabadpiacon az elmúlt években már sikeresnek bizonyult gázkereskedelmi modellt.

A Gas.hu Gázkereskedo Zrt az elso magyar vállalat, amelyet az Orosz Gáztársaság tagjai közé felvett.

A Gas.hu Gázkereskedo Zrt-nek az Orosz Gáztársaságban létrejött tagsági viszonya, huen tükrözi azt a bizalmat, amelyet az Orosz Gáztársaság a Gas.hu Gázkereskedo Zrt hamarosan induló magyarországi és esetleges európai gázkereskedelmi tevékenységével kapcsolatosan táplál.

Csatoltan küldjük az Orosz Gáztársaságnak a Gas.hu Gázkereskedo Zrt felvételérol szóló jegyzokönyvét eredetiben és annak magyar nyelvu fordítását, valamint háttéranyagot az Orosz Gáztársaságról.