Elfogták a rablókat

Az elkövetéstől számított 24 órán belül elfogták a vásárhelyi rendőrök azt a hajdúszoboszlói nőt és férfit, aki a gyanú szerint pénteken délben rátörte az ajtót egy idős férfire Hódmezővásárhelyen, majd elvitte a megtakarított pénzét - közölte a rendőrség vasárnap az MTI-vel.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Tuczakov Szilvána a részletekről elmondta: pénteken a déli órákban egy férfi és egy nő csöngetett be az idős férfihez azzal, hogy az önkormányzattól jöttek. Amikor az áldozat kinyitotta az ajtót, földre teperték, megkötözték, majd hogy megnehezítsék a segélyhívást, a kamrába zárták. Ezután átkutatták a lakást, ahonnan végül több mint hárommillió forintot vittek el.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság nyomozói rövid idő alatt megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével az idős férfi hajdúszoboszlói ismerősei gyanúsíthatók. A vásárhelyi rendőrök ekkor a Hajdú-Bihar megyei településre mentek, ahol szombaton reggel el is fogták a két feltételezett elkövetőt, egy 31 éves férfit és egy 33 éves nőt.

Kihallgatásukat követően a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette, és kezdeményezi előzetes letartóztatásukat. Ellenük rablás minősített esete és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt indult büntetőeljárás.
Forrás: MTI