MSZP: a fideszesek szavazzák meg saját módosításaikat

Az MSZP azt várja a fideszes képviselőktől, hogy szavazzák meg az általuk tavaly beadott, akkor komolyan gondolt költségvetési módosító indítványokat, amelyeket most a szocialisták újra benyújtottak.

Tukacs István szocialista képviselő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján közölte: ellenzéki összefogás eredményeként több ilyen módosító indítvány is megkapta az egyharmados támogatást a bizottságokban, így ezek az Országgyűlés elé kerülnek. Kíváncsian várjuk, hogyan döntenek a kormánypárti képviselők - jegyezte meg.

Hozzátette: ezek a módosító javaslatok egyebek mellett útépítésekről, óvoda felújításokról, szennyvíz-hálózat építéséről és mentőállomásokról szólnak.

A politikus sajnálatosnak tartja, hogy hiába emlékeztették Lázár János frakcióvezetőt a Fidesz elmúlt évi, több mint 1400 módosító indítványára.

Tukacs István felhívta a figyelmet arra: a Fidesz által most benyújtott költségvetési módosító indítványokban sok helyen jelöltek meg adókat bevételi forrásként. Azok elfogadása szerinte azzal járhat, hogy a kormány adót emel, mert elő kell teremtenie ezt a pénzt. Jelezte: ez azt is mutatja, hogy rosszul tervezték meg a bevételi oldalt.

A szocialista politikus kitért arra: élnek azzal a lehetőséggel, hogy három módosító indítványuk akkor is a Ház elé kerülhet, ha azokat a bizottságok nem támogatták. Így szavazást kérnek a párt által kidolgozott alternatív költségvetést tartalmazó javaslatokról.

Hangsúlyozta: meg akarják mutatni, hogy van más logikájú költségvetés is, mint amilyet a kormány benyújtott.
Forrás: MTI