Támogatást kérnek a szocik

Hárommilliárd forint támogatást kérnek vasi szocialista országgyűlési képviselők a kormánytól Szombathely számára, a Haladás futballcsapat Rohonci úti stadionjának megvásárlásához - közölték költségvetéshez ez ügyben módosító indítványt benyújtott képviselők.

Ipkovich György és Nemény András szerint Szombathely város vezetésének régi adóssága a Rohonci úti stadion tulajdonának megszerzése és felújítása.

Az elmúlt években az önkormányzat és a MÁV megállapodott a felújításhoz szükséges telkek vételárában, ráadásul Szombathely Megyei Jogú Város képviselő-testülete elfogadta a végleges szerződéstervezetet is - hívták fel rá a figyelmet.

Már csak a forrást kell előteremteni a vásárláshoz, a tervezés és a kivitelezés megkezdéséhez. Vártuk, hogy a szombathelyi fideszes országgyűlési képviselők idén milyen javaslatokkal állnak elő Szombathely érdekében, de csalódnunk kellett, a tavalyi lendület a választási győzelemmel mintha alább hagyott volna. Ezért is léptünk a tettek mezejére - hangoztatták a képviselők.

Az elmúlt 8 évben rengeteg támogatást kapott Szombathely városa a kormánytól, így készülhetett el az Aréna Savaria vagy a színház hamarosan átadásra kerülő épülete - emlékeztettek.

A hírekből tudjuk, Kósa Lajos debreceni polgármester hasonló módosító indítványát - a debreceni focistadion felújítását - a kormány támogatja - mutattak rá.

Arra kérjük a Fidesz-KDNP Vas megyei képviselőit, mutassák meg végre, hogy mekkora lobbierőt képviselnek pártjukban. Érjék el, hogy Szombathely minél több forráshoz jusson. Ez szavak szintjén kiválóan ment az elmúlt években, jó lenne végre látni is, és nem csak hallani, miként válik mindez valósággá - fogalmazott a Kövér László (Fidesz) házelnökhöz eljuttatott beadványában a két szocialista országgyűlési képviselő.

Forrás: MTI