Lövöldözés és autós üldözés a fővárosban

Az autó kerekeire leadott lövésekkel próbáltak feltartóztatni egy menekülő autóst a rendőrök szombaton a fővárosban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnapi sajtótájékoztatóján Sass Oszkár, a BRFK sajtóügyeletese.

Mint elmondta, a rendőrök a VIII. kerületi Diószeghy Sámuel utcában akartak ellenőrizni egy autót, a járművet vezető sofőr azonban nem állt meg a jelzésre.

A rendőrök a nyomába eredtek, rádión is segítséget kértek. A férfi a menekülés közben Budán, egy parkolóban állította le az autót. A rendőrök ismét megpróbáltak intézkedni, de a sofőr ekkor hirtelen beindította a járművet, s megpróbálta elütni a két rendőrt, akik ekkor több célzott lövést adtak le a menekülő autó kerekeire - mondta az ügyeletes.

A férfinak sikerült elhajtania, majd néhány utcával arrébb kiugrott az autóból és gyalogosan menekült el a helyszínről. Sass Oszkár elmondta, hogy az autó és a rendszám is lopott volt.
A férfival szemben hivatalos személy elleni erőszak miatt a Budapesti Nyomozó Ügyészség, valamint a BRFK gépjármű-felderítési osztálya indított eljárást.
Forrás: MTI