A rendőrség egyelőre hallgat

A Budapesti Rendőr-főkapitányság egyelőre nem ad további tájékoztatást a kispesti bankrablással kapcsolatban, későbbre ígérnek információt az ügyről - mondta Papp Judit sajtóügyeletes szombaton.

Pénteken délután több férfi megpróbált kirabolni egy bankfiókot Kispesten. Tóth Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya még péntek este a helyszín közelében újságíróknak azt mondta, a rendőrök intézkedni próbáltak, de a rablók gépkarabélyból tüzet nyitottak rájuk.

A rendőrök viszonozták a tüzet, ekkor halt meg az egyik rabló. A tűzpárbajban rendőrök és járókelők nem sérültek meg. A rabló egyik társát elfogták a rendőrök. Az MTI úgy tudja, hogy őt a XIX. kerületi kapitányságon állították elő.

Az MTI információja szerint két és fél millió forintot raboltak a bankfiókból. A főkapitány azt nem tudta megerősíteni, hogy valóban létezik-e harmadik elkövető. Volt olyan szemtanú, aki szerint az egyik vélt tettes egy panelházba szaladt be, ezért az épületet a Terrorelhárítási Központ kommandósai vizsgálták át, akik az éjszaka folyamán elvonultak a tömbháztól.

A lelőtt rablónál sorozatlövő fegyver volt, valószínűleg egy AMD-65 típusú, a Magyar Honvédségnél rendszeresített gépkarabély.
Forrás: MTI