A komódtól a karikagyűrűig

Antik festmények, szobrok, dísztárgyak, szecessziós lakásdíszek, ékszerek, bútorok, étkészletek, kilimpárnák és falikarok is láthatók lesznek Magyarország egyetlen régiségeket bemutató vásárán.

A XIV. Antik Enteriőrön a Néprajzi Múzeumban lesz megrendezve december 2. és 5. között. Budapest belvárosában, a galériás negyed szomszédságába költözött vissza a vásár, oda, ahol 1994-ben megrendezték az első, régiségeket bemutató kiállítást - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

December első hetében csütörtöktől vasárnapig naponta 10 és 19 óra között lesz megcsodálható ezerféle régi holmi: a bútoroktól a nagymama nyakláncán át az órákig, a nomád szőnyegektől a régi könyvekig, nyomatokig, képeslapokig, játékoktól a néprajzi tárgyakig.

A tizenkilenc kiállító közt a szakma ismert és fontos szereplői vannak, köztük galériák, műkereskedők, árverező házak, lakberendező stúdiók, restaurátorműhely, mellettük ott lesznek a művészeti magazinok, albumok, belsőépítészeti és lakberendezési lapok kiadói valamint gyűjteményeket feldolgozó kiadványok.
Forrás: MTI