MSZP: a kormány állítsa meg a forint zuhanását

Az MSZP felszólítja a kormányt, állítsa le "a harmadik világbeli diktatúrákra jellemző államosításokat" és dolgozza át a költségvetést annak érdekében, hogy meg lehessen állítani a forint zuhanását.

Tukacs István szocialista országgyűlési képviselő pénteki közleményében úgy fogalmazott: újabb "sikert" ért el a Fidesz-KDNP-kormány, mert ismét bedöntötte a forintot.

Emlékeztetett arra: Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatos kijelentése után csütörtökön elindult a lejtőn a forint, és a magyar tőzsde is zuhanni kezdett. Péntek délelőtt a BUX további négy százalékot esett, az euró 280 forint környékén jár, a svájci frank pedig a 210 forintos érték közelében mozog - tette hozzá.

Az ellenzéki képviselő hangsúlyozta: a 2011-es költségvetés tervezetének felelőtlensége, valamint a magán-nyugdíjpénztári befizetések "zsarolással történő elvétele" megingatják a Magyarországba vetett bizalmat.

Éppen ezért itt az idő, hogy a kormány végre valóban foglalkozzon a devizahitelesekkel, és ne hozzon olyan intézkedéseket, melyek a forintot gyengítik - szögezte le Tukacs István.
Forrás: MTI