Elmarad az NBA teljes szezonja?

Nagy az esély arra, hogy elmarad a következő szezon az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) - állítja a játékosok érdekvédelmi szervezetének vezetője.

"Ismerve a mai szituációt, 99 százalék, hogy a következő idény elmarad - nyilatkozta Billy Hunter a New York Timesnak. - Várom, hogy a másik fél jelezze, szeretne ésszerűen megállapodni a folytatásról."

Az NBA-ben érvényben lévő kollektív szerződés jövő júliusban jár le, és az újabb megállapodással kapcsolatos tárgyalások több mint egy éve eredménytelenül zajlanak a liga és a játékosok között.

A vezetőség le akarja rövidíteni a kosárlabdázók szerződéseit, és közel 40 százalékkal kívánja csökkenteni a fizetéseket, Hunter azonban elutasította ezeket a javaslatokat.

"Mindenre fel kell készülnünk, és feltételezem, hogy elmarad a szezon" - jelentette ki a Dallas Mavericks német sztárja, Dirk Nowitzki.

Ha a felek nem jutnak dűlőre egymással, akkor az 1998/1999-es csonka - februárban elrajtolt - szezon után először lehet ismét kizárás (lockout) az NBA-ben.