Új neve lesz a Margit hídnak és csak egy ember tudja Geréb Ágnes mikor szabadulhat. A parasztoktól elveszik a földet, Lázár titokban felvásárolta Kanada búzakészletét. A Tanár úr a Brüsszelben ülésező kormányt sem félti – Heti Havas.

A HírExtra sorozatában megismerhetjük Havas Henrik, közéleti ügyekre vonatkozó véleményét. Mit jelent a nemzeti egység? Miért a legfontosabb Lázár János egészsége? Mikor szabadulhat Geréb Ágnes? Mi lesz a Margit híd új neve? Eljön a termelőszövetkezetek korszaka?Elveszik a földet a parasztoktól? Minden kiderül! Havas tanár úr minden kedden segít eligazodni a bonyolult nagyvilágban.

(Havas Henrik videóblogja a következő címen érhető el: http://www.hblog.hu/)

Lamperth Mónika szerint a Fidesz egész egyszerűen átveri a nőket? Igaza van a szocialista politikusnak?

Mért pont a nőket ne vernék át? Miből gondolja Lamperth Mónika, hogy ők kivételezett helyzetben vannak? A nemzeti egység azt jelenti, hogy mindenki részesedik jóból-rosszból, úgyhogy maradjunk annyiban, Lamperth Mónika ne feszegesse az egység kereteit.

Elkezdődött a költségvetés vitája. A kormánypárton kívül mindenkit aggaszt valami. A Jobbikot a roma rendőrök, az MSZP-t a magánnyugdíj, az LMP-t a vidék sorsa és így tovább…

Én nem aggódok semmiért, csak Lázár János egészségéért. Ez most a legfontosabb nemzeti kulcskérdés. Hódmezővásárhely polgármestere, egyéni választókörzetből lett országgyűlési képviselő, nem listáról, Fidesz frakcióvezető, Fidesz elnökségi tag, ő az utolsó előtti köztársasági elnök egyszemélyben, sőt a költségvetési tanács és a legfőbb ügyész is hamarosan ő lesz.
Én az ő egészségéért aggódok. Ha ő megroppan, akkor a magyar demokráciának vége.

Orbán már az EU elnökség kapujában Putyinnal és Sárközyvel randevúzik. Mi lesz vajon jövőre? Ideköltözik Obama egy hétre?

Lázár János bármikor helyettesítheti. Ha Orbán Viktort nagyon igénybe veszi az EU-elnökség, akkor Lázár még mindig tárgyalhat Putyinnal, Obamával, a japán császárral. Azt hiszem, hogy Lázár János abszolút le tudja bonyolítani ezeket a megbeszéléseket.

Sőt, időnként Schmitt Pált is helyettesítheti. Például mindennap ötször mutathatná a panorámát a Sándor-palotából. Ennyit igazán átvállalhatna, mégis egy idős emberről van szó, Lázár meg harminc évvel fiatalabb.

Elképzelhető, hogy Vona Gábor válláról is le akarja venni a terhet Lázár, ugyanis a napokban egyeztetett a Jobbik vezérével.

Ezzel nagyon egyet tudok érteni. És ha Lázár János lesz az Alkotmánybíróság egy személyben, akkor például Orbán Viktorral is többet tudna egyeztetni.

Meglepő véleményt mondott a HírExtrának a Zöld Baloldal elnöke, aki egy hónapot töltött az iszapkatasztrófa helyszínén. Állítása szerint teljesen máshogy áll a helyreállítás, mint ahogy azt közlik a médiában.

Én megvárom, amíg Lázár János megmondja, hogy mi a helyzet Kolontáron. Egyáltalán nem hiszek semmilyen zöldnek. Engem egy dolog érdekel: mit mond Lázár János.

A gazdák helyzetét is Lázár oldja meg?

Lázár János mindent meg tud oldani. El kell gondolkodni azon, hogy érdemes volna államosítani a földeket és visszavenni a parasztoktól. Most, hogy az alkotmányból kikerült a magántulajdon védelme az alapjogok közül, azt hiszem, hogy Lázárnak teljesen igaza van abban, hogy a parasztoktól el kell venni a földet és állami gazdaságokba, szövetkezetekbe kell vezetni őket.

Tanuljanak együttműködni! Ennek az új formája lehet a termelőszövetkezet. Lázár János alkotmánymódosítása ebbe az irányba mutat. Aki nem hajlandó magától belépni a TSZ-be, azt mintatelepekre kell vinni. Ezek lennének a Lázár-telepek.


Valószínűleg ez fog történni. Az időjárás megtizedelte a terményt, a felvásárlókkal kötött szerződéseiket azonban teljesíteniük kell. Így több gazdával előfordult, hogy 120-130 ezer forintos áron vásárolt kanadai búzát, hogy a szerződésnek megfelelően átadja 70-80 ezer forintos áron. A kormány segítséget ígér és a vis maiort emlegeti.

Én úgy tudom, hogy teljesen titokban Lázár már járt Kanadában és felvásárolta a teljes búzakészletet.

Háromszáz éves melegrekord dőlt meg Csehországban. A cseh tudósok szerint eltolódtak az évszakok. Ön szerint igazat beszélnek?

Én is valami hasonlót érzek egyébként. A feleségemmel és Zsófi unokámmal Tunéziába megyünk szilveszterezni és viszünk magunkkal korcsolyát és sílécet.

Minek tulajdonítja a Geréb Ágnes elleni hadjáratot? Koncepciós per vagy tényleg „ártalmas” tevékenysége?

Teljes bizonytalanság uralkodik az igazságszolgáltatásban. Lázár János még nem nyilatkozott ebben az ügyben, ezért függőben van. A lánc a szimbólum Geréb Ágnesen; függőben tartjuk az ügyét. Abban a pillanatban tisztázódik a helyzet, hogy Lázár János megmondja, bűnös, vagy sem.

Az autósok újra birtokba vehették a Margit hidat. Mennyire érezte a hiányát?


Alig várom, hogy birtokomba vegyem én is a Lázár János hidat. A Margit híd egy 19. századi ragadványnév. Azt gondolom, hogy a Széchenyi-Lánchíd, a régi Kossuth híd vagy a Petőfi híd példájához hasonlóan egy rendkívüli történelmi személyiségről nevezzék el a felújított hidat.

Jó nagy tábla kell majd. „Ez a híd Lázár János jóvoltából kerül átadásra…”, és utána fel kell sorolni, hogy ő kicsoda. A legfelsőbb bíróság, az utolsó előtti köztársasági elnök, Alkotmánybíróság, Schmitt Pál dublőre, Orbán Viktor dublőre...

Nagy lesz az a tábla…

Az egyik forgalmi sávot megszüntetjük és ez a tábla lesz a helyén.

Most érkezett: szerdán kihelyezett ülést tart az Orbán-kabinet. Na találja ki, hol!


Gondolom Őszödön.

Nem.

Akkor Hódmezővásárhelyen.

Nem.

Akkor az új debreceni mobilstadionban.

Nem.

Akkor felteszem a kezem!

Brüsszelben!

Ohh. Brüsszelben?? Megakadt a levegő bennem. Ez nagyon szép. Nem vagyok ideges egyébként, ha ott valami történik velük, mert Lázár János itthon marad. Ha ott valami történne velük, akkor meg Lázár János lesz egy személyben a magyar kormány.

Szanyi Tibor csak nyáron főzhet pálinkát - Heti Havas

•   Zagyva Gyulával egy kupiba járok - Heti Havas


Bocsánatot az kér, aki bűnösnek érzi magát - Heti Havas
 
Matolcsy hamiskásan mosolyog - Heti Havas