TGM: az MSZP lefekszik Lázárnak

A Zöld Baloldal elnöke Bocsánatkérést vár az MSZP-től, mert mást tesznek Lázár Jánossal kapcsolatban, mint amit mondanak. Megkérdeztük Tamás Gáspár Miklóst, miért gondolja így?

Miért kérjen bocsánatot az MSZP?

Országosan rémnek állítják be Lázár Jánost, miközben helyi szinten, Hódmezővásárhelyen meg egyezkednek vele. Az önkormányzatnál megkapják a stallumot a fideszes polgármestertől, ami elég nagy disznóság szerintem.

Ha jól emlékszem hat olyan pozíció van, ahol olyan ellenzéki politikus van, aki kibukott az önkormányzati testületből, és most kapnak bizonyos pozíciókat. Megkapták a tanácsnoki posztot, meg egyes felügyelőbizottsági helyeket. Szerintem ez így nevetséges.

Úgy fogalmazott, hogy az ellenzéknek járó pozíciókat az MSZP kapta, önökkel nem is egyeztettek?

Megmondom őszintén mi nem is akarunk semmilyen pozíciót Lázár Jánostól. De itt nem is erről van szó, nekünk van egy képviselőnk, igaz az MSZP-nek is. Itt arról van szó, hogy akik kibuktak, azok megkapták a maguk jussát, amit könnyedén el is fogadtak.

Ez nem csupán egy helyi eset?

Ez egy helyi eset, de rávilágít arra, hogy ahol lehet mutyizni, ott azonnal megteszik. Ugyanazt a korábban elítélt és megvetett módszert használják, amit korábban. Pusztán szerényebb keretek között, mert méretre lettek vágva.

Osztja azt a véleményt, hogy a Fidesz és az MSZP együtt dolgozik ilyen esetekben?


Túlzás lenne ezt állítani. Szerintem Lázár pénzt ajánlott, hogy nyugalom legyen, ami egy ősi dolog. A jelentéktelen ellenfelet is ellátja mindenféle stallummal, azok meg el is fogadják. Ez önmagába nem egy nagy dolog, de jellemzi az MSZP-t.