MSZP: a dolgozók fizetik meg a gázáremelést

Az MSZP szerint a "Fidesz képmutató, aljas módon becsapta az embereket" és a kormány "dilettantizmusa és felelőtlensége miatt" emelkedő gázárak miatt "megint a dolgozó magyar embernek" kell fizetnie.

Az MSZP az MTI-hez kedden eljutatott közleményében hangsúlyozza: már nem lehet tagadni, hogy a fogyasztóknak meg kell fizetniük az év közepén bevezetett áremelési moratórium és a "kormány baklövéseinek az árát".

A gázáremelés indoklásában megjelennek majd az "ötletszerűen kivetett 70 milliárdos különadó és a kormány felelőtlen kijelentései miatt leromlott forint okozta veszteségek" - fejtik ki.

A szocialisták szerint a "számtalan indok mellett roppant gyanús, hogy a Fidesz-KDNP kormány a gázáremeléssel akarja kompenzálni az energiaszektorra kivetett 70 milliárdos különadót", míg "korábban azt mondták, hogy (...) végre a sok nyereséget elkönyvelő multik fizessenek".

Emellett az is "egyre gyanúsabbként" értékelik, hogy a kormány "előre kitervelte" a gázáremelést, amit szerintük az is igazol, hogy az önkormányzati választásokig "mereven ragaszkodtak a hazugságaikhoz".

Az MSZP megjegyzi továbbá, hogy az "ilyen és ehhez hasonló tettek miatt" várnak mindenkit november 27-re tervezett, a "hazudozó Fidesz-KDNP kormány" eddigi munkáját értékelő rendezvényükre.

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap, a Hír TV-ben azt mondta: lehet, hogy jövőre már nem tudják befagyasztva tartani az energiaárat. Nagy Anna kormányszóvivő hétfőn ugyanakkor arról tájékoztatta az MTI-t, hogy még nem született döntés a gázárról.

Forrás: MTI