Szijjártó: az embereket nem érdekli az MSZP

Az emberek áprilisban és októberben is változást akartak, teljesen mást, mint amit a szocialisták csináltak az elmúlt nyolc évben, és felhatalmazást adtak mindarra, amit a Gyurcsány-korszak nem tudott és nem akart megoldani - mondta Szijjártó Péter.

A miniszterelnök szóvivője Kiss Péter (MSZP) szavaira reagált.

Kiss Péter az MSZP Baloldali Tömörülés Platformjának országos értekezletének kezdete előtt azt mondta: a kormány átrendezi az országot, úgy, ahogy azt "mi nem akarjuk", és amihez az emberek sem adtak felhatalmazást. A Baloldali Tömörülés elnöke szerint az a felhatalmazás, ami tavasszal született, legitim és erős felhatalmazás, de nem erősebb hivatkozás, mint a 2006-os MSZP-SZDSZ felhatalmazás.

"Ha Kiss Péter nem vette volna észre, idén áprilisban és októberben az emberek kétszer is világossá tették, hogy egyáltalán nem érdekli őket, mit akar az MSZP" - reagált Szijjártó Péter a szocialista politikus szavaira.

A miniszterelnök szóvivője az MTI-nek küldött közleményében azt írta: "az emberek változást akartak, teljesen mást, mint amit a szocialisták csináltak az elmúlt nyolc évben".

"Az emberek felhatalmazást adtak a gazdaság talpra állítására, a munkahelyteremtésre, az adócsökkentésre, a pofátlan végkielégítések megadóztatására, a nyugdíjak megvédésére. Vagyis mindarra, amit a Gyurcsány-korszak nem tudott és nem akart megoldani" - fogalmazott, majd leszögezte: "a nemzeti ügyek kormánya az emberek által kijelölt úton halad tovább".


Forrás: MTI