Rock nappal büntetett az X-Faktor

A hétvégén rock-nap volt az RTL Klub úgynevezett tehetségkutató műsorában, az X - Faktorban. Bár ne lett volna.

Alapvető probléma, hogy az X-Faktorban meglehetősen kevés a tehetséges versenyző. (Bár a Megasztároknál jobbnak tűnik a mezőny, de ez abszolút nem mérvadó.) Aki pedig tehetségnek van kikiáltva, az is inkább csak az alsó - közép kategóriába tartozik.

Persze ettől függetlenül lesz olyan, aki megnyeri a versenyt, talán ki is ad majd egy, vagy két cédét ami nagy eséllyel elég csekély példányszámban fog elkelni. (Főleg ha figyelembe vesszük a magyar lakosság torrentezési szokásait.) Aztán pedig jöhet a jól bevált celeb életvitel, reggel, délben, este.

Persze a csatornának  nem áll érdekében, hogy valami értéket is közvetítsen, hiszen csak az a lényeg, hogy minél több esemes érkezzen a nullahatkilencvenre.



Rockot nyomokban tartalmazhat

Szóval hétvégén úgynevezett rock-napot rendeztek. Ez főleg azért volt fájdalmas, mert egy fia rock számot sem lehetett hallani, azon kívül, hogy az EDDA örökbecsűjét sikerült minősíthetetlenül elékelnie az egyik, az X-faktor teljes hiányában szenvedő fiatalembernek, meg valami Nightwish féle nyivákolás is hallható volt.

Sehol egy Tankcsapda, Republic, RHCP, ne adj' Isten Metallica, Iron Maiden, AC/DC (a lista a végtelenségig bővíthető). Ez rock lenne. Christina Aguilera nem az. Mint ahogy a Missing You (népi elnevezésén: Puff Dady elesik a motorral) című szám sem. Legalább Nagy Feró intézhetett volna valami jó rockosat. De nem. A nemzet egykori csótánya is már csak árnyéka egykori önmagának. Sajnos.

Ráadásul, ha már rock nap van, akkor könyörgöm legalább zenekar kísérhette volna a versenyzőket és ne cédéről szólt volna a zene. Vagy egy zenekar nem fért bele a költségvetésbe?
Nem túl hihető. Hiszen az egész műsor arról szól, hogy a látvánnyal, nevetséges, kamu feszültség keltéssel, cukormázba öltöztessék a gagyit.

Talán ettől van olyan érzése az embernek, hogy egy jól szervezett középiskolai "ki mit tudot" lát.

A legszomrúbb az egészben, hogy Magyarország tele van tehetséges zenekarokkal, énekesekkel, lemezlovasokkal. Csak nem kapnak publicitást. Helyette inkább rock-nap van, rock nélkül. Meg nullahatkilencven.