Megtalálták az elsodort busz halott utasait

Kilenc holttestet találtak meg Vietnamban az áradások által hétfőn elsodort autóbuszban, amelyet csütörtökön sikerült partra vontatni.

A buszban rekedt áldozatok között három gyermek is van. További három holttestet a folyó más pontjain találtak meg, így már tizenkét emberről lehet biztosan tudni, hogy életét vesztette a szerencsétlenségben. További nyolc utast még keresnek.

Az ország fő autópályáján a főváros felé tartó buszon összesen 38 ember utazott, közülük tizennyolcnak sikerült kimásznia a járműből egy kiütött ablakon keresztül. A sofőr annak ellenére próbált keresztülhajtani az elárasztott területen, hogy a rendőrök figyelmeztették a veszélyre.

A múlt hét végén ismét hatalmas mennyiségű csapadék hullott Vietnam középső részén, s ennek következtében 126 ezer embernek kellett elmenekülnie otthonából. Az áradások következtében 152 ezer ház és több tízezer hektár megművelt föld került víz alá.

Az ország észak-dél irányú vasútvonalán leállították a közlekedést, mert a síneket elborította a víz. A természeti csapás eddig ötvennél több ember életét követelte ebben az országrészben.
Forrás: MTI