Tarlós és Horváth megállapodott

Megszületett a politikai megállapodás Tarlós István főpolgármester és Horváth Csaba, az MSZP leendő fővárosi frakcióvezetője között kedden - közölte Molnár Zsolt kampányfőnök.

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi elnöke úgy fogalmazott: korrekt megbeszélést folytattak a főpolgármesterrel és György István főpolgármesterhelyettes-jelölttel.

Molnár Zsolt az MTI-nek elmondta: mandátumarányos és konstruktív ellenzéki szerepüknek megfelelő megállapodás született, amely a szocialisták Zöld Budapest programjának megvalósítását is szolgálja.

Hozzátette, a megállapodás tartalmazza a bizottsági helyek elosztását, a külső szakértők, a tanácsnokok számát és a frakció működésének kereteit.

Horváth Csaba hangsúlyozta: az MSZP fővárosi közgyűlési képviselőcsoportja továbbra is határozottan képviseli választóit, a budapesti polgárok érdekeit, és kritikai ellenzéki magatartásával garanciája akar lenni a város fejlődésének.

A fővárosi szocialisták az önkormányzati választás másnapján hatalmazták fel Horváth Csaba fővárosi elnököt és Molnár Zsolt ügyvezető alelnököt arra, hogy lefolytassák a politikai egyeztetéseket.

Október 3-án Tarlós István a szavazatok 53,37 százalékát szerezte meg, Horváth Csaba 29,47 százalékot kapott. A főpolgármesterrel együtt 34 fős testületben tizenhét képviselője lesz a Fidesz-KDNP-nek, tíz az MSZP-nek, három-három a Jobbiknak és az LMP-nek.
Forrás: MTI