Két alpolgármester segíti Lázár János munkáját

Két, a Fidesz jelöltjeként egyéni önkormányzati képviselői mandátumot szerzett politikus, Almási István és Kószó Péter segíti majd alpolgármesterként a harmadik ciklusára megválasztott hódmezővásárhelyi polgármester, Lázár János munkáját - döntött vasárnapi alakuló ülésén az alföldi város közgyűlése.

A polgármesterrel együtt tizenöt fős közgyűlés tizennégy-tizennégy tagja támogatta titkos szavazáson a két alpolgármester megválasztását.

Almási István tíz esztendeje dolgozik Hódmezővásárhely alpolgármestereként, s a korábbi polgármester, Rapcsák András 2002-es halálát követően rövid ideig irányította is a várost. Kószó Péter 2002-ben a Tiszta Lap Egyesület jelöltjeként Lázár János egyik ellenfeleként Hódmezővásárhely polgármesteri posztjáért is indult, s nyolc esztendeje vesz részt alpolgármesterként a város vezetésében.

A közgyűlés két háromfős - az ügyrendi és mandátumvizsgáló, valamint a pénzügyi-gazdasági – bizottság létrehozásáról is döntött.

A testület a törvényi minimummal megegyező összegű, havi 545 ezer forintos polgármesteri illetményt határozott meg Lázár János számára, s tudomásul vette, hogy a politikus sem költségtérítésre, sem költségátalányra nem tart igényt. Az alpolgármestereknek a közgyűlés 541 ezer forintos illetményt és 108 ezer forintos költségátalányt szavazott meg.

A közgyűlés megerősítette pozíciójában Korsós Ágnes címzetes főjegyzőt és Vígh Ibolya aljegyzőt.
A helyhatósági választáson az alföldi város közgyűlésébe tíz fideszes, két jobbikos képviselő jutott be, a Zöld Baloldal és az MSZP egy-egy mandátumot szerzett.
Forrás: MTI