Rabszolga magyarok Kanadában

Rabszolgaként bánt az általuk Kanadába csábított magyar állampolgárokkal egy, az Ontario tartománybeli Hamiltonban élő család, amelynek mind a tíz tagja ellen letartóztatási parancsot adtak ki a város hatóságai.

A család tagjaiból kilencet egyéb bűncselekmények mellett emberkereskedelemmel vádolnak. A körözött bűnözők az elmúlt tíz év alatt bizonyíthatóan legkevesebb 16 embert csábítottak Pápáról Kanadába munkahely és megélhetés ígéretével. Ott azonban ingyen dolgoztatták őket és elkobozták tőlük szociális juttatásaikat. Az irataiktól is megfosztott áldozatokat pincébe zárták és moslékkal etették. Az embereket lábmasszírozásra és italok felszolgálására is rákényszerítették fogva tartóik.

Kanadában ez a legnagyobb szabású emberkereskedelmi ügy, amióta az országban nyolc évvel ezelőtt törvényt hoztak a bűncselekményről. (Korábban kizárólag prostitúcióra kényszerítés esetei váltak ismertté a hatóságok számára.) A körözött személyek lehetnek az elsők, akiket kényszermunka alkalmazása miatt valaha is elítéltek az országban.

A kanadai lovasrendőrség idősebb D. Ferenc, ifjabb D. Ferenc, K. Gyöngyi, K. Gizella, D. Lajos, K. Ferenc, D. Gizella, K. Attila, D. Gyula és K. Zsanett ellen adott ki elfogató parancsot. A körözött személyek életkora 24 és 48 év közötti.
Forrás: MTI