Rekordidő alatt tekerte fel magát a felhőkarcolóra

Rekordidő alatt sikerült "megmásznia" kerékpárral Ausztria legmagasabb felhőkarcolóját, a 202 méter magas bécsi Millennium-tornyot egy lengyel extrémsportolónak, hivatásos kerékpározónak.

Krystian Herba 18 perc és 9,12 másodperc alatt tekert fel szombaton a szűk lépcsőházban a 48. emeletre, 816 lépcsőfokot leküzdve. Célbaérés után kimerülten rogyott padlóra, ahonnét csak percek múltán volt ereje feltápászkodni.

A férfi elismerte, hogy rendkívül kimerítő volt lépcsőn fölfelé biciklizni, főleg az út második felében, és nem is bízott abban, hogy sikerül ilyen jó időt "futnia".

Herbát egy orvoson kívül két társa kísérte stopperórával a kezükben, akik egyszersmind próbálták tartani benne a lelket.

A lengyel sportember 16 éve, a profi kerékpározás megkezdésekor tűzte ki célul a legmagasabb osztrák épület kerékpáros "megmászását".

A bécsi siker után szeretne feltekerni a New York-i Empire State Buildingre vagy a párizsi Eiffel-toronyra is, nagy álma azonban a világ legmagasabb felhőkarcolójának, a dubaji Burdzs Kalifának a meghódítása.

Forrás: MTI