Az MSZP a "rasszista" Semjén menesztését követeli

Az MSZP egy szigetvári rendezvényen elmondott - szerintük rasszista - kijelentése miatt Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes menesztését kéri Orbán Viktor kormányfőtől.

Kormos Kata, a szocialisták szóvivője az MTI-hez pénteken eljutatott közleményében azt írja: Semjén Zsolt az említett eseményen úgy fogalmazott, hogy az "összes cigány nem lopott annyit, mint a két előző kormány", ezt megelőzően pedig "homofób, globalizációellenes kijelentéseket" tett.

A fentiek után mindenki jogosan felteheti magában a kérdést, hogy Semjén Zsolt számra a cigány szó a bűnözés szinonimáját jelenti-e - fűzi hozzá.
Az MSZP szerint egy XXI. századi európai demokráciában megengedhetetlen, hogy az egyik legmagasabb rangú állami tisztviselő rasszista kijelentéssel bélyegezze meg bármelyik kisebbséget.

A párt szóvivője Orbán Viktor szeptemberi parlamenti értékelésére is emlékeztet, amelyben a kormányfő határozottan bírálta a cigánybűnözés kifejezés használatát és használóit. Kormos Kata szerint a miniszterelnöknek ez alapján azonnal fel kellene menteni tisztségéből Semjén Zsoltot.
Forrás: MTI