Feljelentést tesz a Jobbik

A Jobbik csütörtökön különleges személyes adattal való visszaélés és választás rendje elleni bűncselekmény miatt tett feljelentést egy, az interneten nyilvánosságra került felvétel alapján.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében hangsúlyozza: a hangfelvételen Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója hallható, amint "újabb terhelő vallomást tesz pártjára, különös tekintettel Zombory Miklós fideszes ferencvárosi képviselőre".

A jobbikos politikus emlékeztet: a tavaly januári ferencvárosi időközi választások alatt olyan választópolgárok nyilatkozatait adta át a rendőrségnek, akik azt állították, hogy a Zombory Miklós számára leadott ajánlószelvényeik a MIÉP jelöltjeinél "kötöttek ki". A hatóságok azonban nem tettek semmit az eddig eltelt másfél évben - fűzi hozzá az országgyűlési képviselő.

Novák Előd szerint Csurka István pártját azért "próbálták törvénytelenül újraéleszteni", hogy szavazatokat vegyen el a Jobbiktól.

Egy Kubatov Gábornak tulajdonított hangfelvétel az országgyűlési választások előtt, április első napjaiban jelent meg az interneten, amelyen a fideszes politikus egyebek mellett azt állítja, hogy a 2009-es pécsi időközi választáson csaknem mind a 38 ezer Fidesz-szavazó nevét, címét, korát és telefonszámát ismerték, sőt még azt is nyilvántartották, hogy mennyire erős támogatói a pártnak. A felvételen hallható személy arra is utal, hogy nemcsak saját szimpatizánsaikról, hanem a szocialisták szavazóiról is voltak információik.

Forrás: MTI