MSZP: a Fidesz kriminalizálja a politikát és a szocialista pártot

Molnár Gyula ellen indított eljárás miatt rendkívüli sajtótájékoztatót tartott ma az MSZP a Jókai utcában. A sajtótájékoztatón részt vett a párt elnöksége és a frakció tagjai is.

Mesterházy Attila: a Fidesz megfélemlíti az ügyészséget.

A pártelnök szónokolt elsőként, és elmondta: a párt szolidaritását fejezi ki azokkal a képviselőikkel, akiket aljas vádak értek. Továbbra is kiállnak a polgármesterjelöltek és a képviselőjelöltek mellett.

Kövér László korábban úgy fogalmazott, hogy egyenként levadásszák a szocikat. A pártelnök kijelentette: sem egyenként, sem csoportban nem fogják levadászni a szocialistákat, mert ők összetartanak.

Hozzátette: „ennyi mocsok még nem öntötte el a kampányt, mint most. A Fidesz egyszerűen kriminalizálja a politikát és a szocialistákat.” Olyan jelölteket rágalmaznak meg, akiknek van esélyük a választásokon. Ilyen Molnár Gyula is.

Felszólította a Fideszt, hogy ne adjanak politikai megrendeléseket a a rendőrségnek, az ügyészségnek, az APEH-nak és az ÁSZ-nak. Reményei szerint a fent említett szervezetek függetlenek maradnak a Fidesz megfélemlítései ellenére is.

Aggodalmasnak találta azt, hogy az ügyészség Molnár Gyula kampányrendezvényére vitték ki az ügyészségi idézést.

Szanyi Tibor: a Fidesz kormányozzon, ne terrorizáljon

Az angyalföldi képviselő elmondta: „sötét kezek arra kényszerítenek, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, ami a legsötétebb diktatúrákban fordul elő.”

Elmondta, az, hogy kampányrendezvényre vitték ki az idézést, előrevetíti egy politikai misszió látszatát.

Az MSZP kampányfőnöke kijelentette: a médiában vannak olyan vállalkozók, akik lefekszenek a Fidesz sugalmainak. Aljas hajsza folyik ellenük, és amit Molnár Gyulával csinálnak, az a politikai agresszió határát feszengeti. Hozzátette, a Fidesz a kormányzásra kapott felhatalmazást, nem politikai terrorra.

Molnár Gyula: állok az ügyészség rendelkezésére.

A képviselő megköszönte a párt támogatását. Furcsának tartja, hogy egy ezer napja tartó eljárás éppen a kampányidőszak végén jut el odáig, hogy ügyészségi idézést kapjon. Azt is hozzátette, hogy áll az ügyészség rendelkezésére.