Debrecen: irányváltás?

Irányváltást tart szükségesnek Debrecenben az MSZP mind a gazdaságban, mind a fejlesztésekben - közölte Zsiros Zsolt, a szocialisták debreceni polgármesterjelöltje szerdán a városban sajtótájékoztatón a , ahol ismertette pártja helyi választási programját.

A politikus szerint a fideszes vezetésű város költségvetése "látványosan, csúfosan megbukott": a 45 milliárdos főösszeghez képest tavaly több mint 7 milliárd forintnyi saját bevétel nem teljesült.

Változtatni kell a város jelenlegi gazdálkodásán, mert ha minden változatlan marad, Debrecen feléli tartalékait, és a pályázatok önrészét sem lesz képes előteremteni - tette hozzá Zsiros Zsolt.

A szocialisták szerint az elmúlt évek fejlesztései a városközpontra irányultak, miközben "minden debreceni városrész megérdemli a fejlesztéseket, minden debreceni lakos megérdemli a gondoskodást".

Az MSZP - ahogy Zsiros Zsolt fogalmazott - ott kíván segíteni a debrecenieknek, ahol a legnagyobb szükségük van rá: a hétköznapok problémáira fognak összpontosítani az ünnepnapok csillogása helyett.

Jobb közlekedés, több parkolóhely, színvonalas iskolák, tisztább, rendezettebb városkép és jobb közbiztonság - sorolta azokat az igényeket, amelyek a szocialisták szerint megelőzik a látványos, ám kevésbé hasznos beruházásokat Debrecenben.

Forrás: MTI