A nyugdíjasoknak elkészült a mézes-madzag terv

A Fidesznek sürgős célkitűzésévé vált az idősek felkarolása. Az önkormányzati választások kampányhajrájában létfontosságú nyitottnak lenni a szép korban levők problémájára.

Önzetlen a baráti kéznyújtás?

A gyarapodó Józsefváros
Számtalan esetben fordul elő, hogy a háziorvos ugyan kiállítja a beutalót, az érintettek nem tudják megoldani az oda illetve visszautazást, mert a betegségükből adódóan csak külső segítséggel képesek eljutni a szakrendelésekre, illetve az okmányirodába. Az idősöket szállító busz segítéségével szeptembertől ez már nem jelenthet gondot a VIII. kerületben élő nyugdíjasoknak.

www.jozsefvaros.hu
A miniszterelnök jelenleg panaszkodó üzenetek küldésére és gátlástalan kibeszélésre szorgalmazza az inaktív társadalmi réteget. A korosodó csoportot segítő dömpingből Kocsis Máté, a VIII.kerület polgármestere sem maradhatott ki. Kínos tény, hogy még a tavaly októberi választásokkor megesküdött a nyugdíjasoknak, hogy minden figyelmét rájuk fordítja és megvalósítja a bennük felmerülő kéréseket. A kisebbségi probléma és bűnözés megoldása túl nagy falat ahhoz, hogy rövid időn belül látványos sikereket mutathasson fel.

Valóban, a „nyóckerben” nem ildomos kizárólag a romákat érintő baljós árnyakra összpontosítani! A választásokat övező embertelen verseny eredeti és jól bevált ötleteket igényel. A Fidesz narancsuralmi kalapjából Kocsis is kihúzta a neki számozott, idősek pátyolgatására vonatkozó adukártyát. Így az említett célcsoportot könnyebben lehet a fifikásan kivitelezett mézesmadzaggal a számukra kijelölt útra terelni. Ennek következményeként a VIII.kerület fideszes polgármestere létrehozta az „idősbarát péntek” kezdeményezést.

Fuvarozásban érdekelt az önkormányzat

Az esemény keretében az önkormányzat azokat a Józsefvárosban élő időseket furikázza, akik egyénileg nem jutnának el a szakrendelésekre vagy éppen az okmányirodába a hivatalos ügyes-bajos dolgaikat intézni.

Sajnálom, hogy a reggeli rohanásból esetlegesen kimaradnak azok a momentumok, mikor az idősek képtelenek felszállni a villamosra és ki kell várni, míg valamelyik álszent fiatal feltolja a sej hajukat a járműre. Pedig korosabb embertársaink igazán utazhatnának esetleg későbbi időpontban induló tömegközlekedési eszközzel.

Gondoljunk csak bele, nem éppen életbevágó esemény a hajnali piacon való kofáskodás, amiért képesek vérmes törtetéssel dulakodni és elrontani a reggel álmos báját. Az öregek ezt a hasznos gesztust igazán kivitelezhetnék az erejük teljében levő, aktív embertársaikért. A fiataloknak épp elég bajuk van, hiszen a kormánynak még az sem elég, hogy a pénzükből finanszírozzák a léhűtőket és esetlegesen a bűnszervezet börtönviselt tagjait is.

Nagyvonalú előrelépés, hogy az önkormányzat a jövőben tíz-tizenöt embert minibusszal furikázik. Ráadásul a Józsefvárosi Egészségügyi Szolgálatnál és a Polgármesteri Hivatal Okmányiroda és Ügyfélszolgálati Ügyosztályán soron kívül kezelik az aggok ügyeit. Még egy ok, hogy a fiatalság dörmöghessen a bajsza alatt és csak arra összpontosítson, hogy  ezentúl csupán az igavonás keserűségét hivatott szolgálni.

Mégis, Kocsis feltehetően megalapozott felmérésekre és adatokra alapozza a ténykedéseit. A romákat nem lehet örökké integrálásra ösztönözni, hiszen a végcélban a pénzeket kizárólag a lebundázott befutókra érdemes tenni!