Marika néni levele Orbánnak

Elfogtunk egy válaszlevelet, melyet Marika néni személyesen Orbán Viktor miniszterelnök úrnak címzett. Mégpedig azért, mert a miniszterelnök arra kérte, hogy ossza meg vele gondjait.

Orbán Viktor miniszterelnök a nemzeti konzultáció keretében levelet küld minden nyugdíjasnak arra kérve őket, hogy egy válaszlevélben osszák meg vele gondjaikat, és írják meg, szerintük mi lenne a kormány legfontosabb teendője az ország jelenlegi helyzetében - közölte a kormányfő szóvivője szerdán a budapesti sajtótájékoztatón.

Szijjártó Péter közölte, hogy a nemzeti ügyek kormánya minden eddigi kormánynál több figyelmet kíván fordítani a nyugdíjasokra és problémáik megoldására. Hozzátette: a kabinet ezt nem csak szavakban, hanem tettekben is vállalja, ezért kérdezi meg a nyugdíjasokat most arról, hogy jelenlegi helyzetükön milyen intézkedések javítanának a legjobban.

A kérdőíves levelet 1,7 millió nyugdíjas háztartásba küldik el, a költségeket pedig a Fidesz fizeti - tájékoztatott Szijjártó.


Elfogtunk egy válaszlevelet.

Drága Miniszterelnök Úr, Viktorkánk!

Először is nagyon köszönjük, férjemmel, Lajossal, hogy személyesen kerestél meg minket. Nagyon jólesett kedvességed, pláne, hogy eszedbe jutottunk.

Eddig is éreztük, hogy fontosak vagyunk számodra, de ezzel most teljesen levettél minket a lábunkról. Az önkormányzati választásokon is számíthatsz szavazatunkra.
Kérdésedre válaszolva csak annyit mondhatunk, hogy eddigi helyzetünkön már azzal javítottál, hogy megnyerted a választásokat! És ezt ezúton is nagyon köszönjük Neked!

De, ha konkrét ötletekre vagy kíváncsi, akkor pár mondatban vázoljuk Neked a helyzetünket:

Lajosomnak, és nekem is sokat segítene, ha a helyi talponálló kocsmát közelebb tudnátok helyezni a lakhelyünkhöz, mert abban az esetben nem kellene olyan sokat sétálnia a fájós lábával, továbbá így velem is több időt tudna tölteni.

Emellett nem lenne probléma, ha növekedne a nyugdíjunk összege, valamint, ha be tudnátok vezetni a 13., 14. és 15. havi nyugdíjat is. Sajnos a havi rendszeres kiadásaink mellett (számlák, gyógyszerek, valamint a helyi kulturális események: talponálló látogatás) már alig marad az étkezésünkre.

Természetesen erre az is megoldást jelenten, ha az állam átvállalná a közüzemi számláink kifizetését. Ezt az ötletet megbeszéltem a gyermekünkkel is, ő azt mondta, hogy szerinte a fiatalok még elbírnak ekkora terhet.

Pont a minap beszélgetett Lajosom az egyik barátjával – aki szintén nyugdíjas, és nehezen jön ki a havi juttatásából –, hogy milyen magas a kenyér és a hús ára. Kérlek, csökkentsétek, minimum a felére ezeknek a mindennapi élelmiszereknek az árát, de az lenne a legjobb, ha a cigaretta is bekerülhetne a költség-csökkentendő termékek körébe, ugyanis Lajosom és én is naponta elszívunk egy-egy dobozzal, mely szintén hatalmas kiadással jár számunkra.

Az is rendkívül jó lenne, ha meg tudnátok oldani, hogy a lányunk ide költözzön a szomszédunkba, mert akkor minden nap átjöhetne, gondoskodhatna rólunk és az unokánk is a szemünk láttára cseperedhetne. Sajnos nekünk nincs arra pénzünk, hogy megvásároljuk a szomszéd házat, de ha Ti kifizetnétek neki és ide költözhetne, az tökéletes lenne – természetesen úgy gondoltuk, hogy idővel a gyermekünk tulajdonába vándorolna a szomszéd ház is.

Lajosommal bízunk abban, hogy ötleteinkkel tudtunk segíteni Neked!
Várjuk a fejleményeket!

További sikeres miniszterelnökösködést kívánunk Neked!

Csókolunk:  Marika néni és Lajos bácsi a szomszédból