Kilencvennapos kanapétúra Berlinben

Kanapéról kanapéra vándorol kilencven napig egy fiatal német lány Berlinben, hogy megússza az albérletvadászattal együtt járó kellemetlenségeket és mindennap új barátokkal, illetve élményekkel gazdagodjon.

A 25 éves Christine Neder négy magányos, Münchenben töltött hónap után döntött úgy, hogy kezébe veszi az irányítást és izgalmas kalanddá varázsolja a háromhónapos berlini gyakorlatát. A fiatal lány ezért elhatározta, hogy minden nap valaki másnak a kanapéján tölti majd az éjszakát.

"Úgy gondoltam, hogy nagyon szuper lenne találkozni egy csomó emberrel, illetve megismerni Berlin különböző részeit és érdekes történeteket hallani mindenféléről" - árulta el a divattervezőnek készülő kalandor. Neder a Facebook és a Couchsurfing.com internetes oldalakon számolt be terveiről, és akinek tetszett az ingyen kvártély ötlete, az a lány saját blogjára küldhette el a meghívását.

Mivel naponta kell költözködnie, ezért Nedernek csak egy kisebb méretű bőrönddel az autójában járja a várost. Minden szállásáról feljegyzést és fényképet készít, hogy végül majd egy könyvben számoljon be a kalandjairól. A fiatal lánynak viszonylag hamar sikerült hozzászoknia az új életformához és 15 nappal, pontosabban dívánnyal a háta mögött nem volt rossz tapasztalata. Egyelőre nagyon élvezi a kalandot, de azt is bevallotta, hogy "nem tudná ezt egy egész életen át csinálni. Kilencven nap bőven elég lesz".

Forrás: MTI