Kamerák előtt született

Sokat emlegetett tabut próbáltak ledönteni Dániában. Egy ottani internetes portál ugyanis élő adásban közvetítette, ahogyan egy édesanya otthon hozta világra gyermekét.

Dániában egyébként nem ritka az otthonszülés, hiszen az észak-európai országban a gyerekek közel nyolctizede nem kórházakban jön világra. Az otthonszületés biztonságosságával kapcsolatosan ugyanakkor még itt is megoszlanak a vélemények, így a félelmek eloszlatása okán egy dán internetes portál élő adásban közvetítette egy kisbaba megszületését.

A medencében való vajúdás, majd a születés pillanatai pedig nem várt sikert hoztak a baby.dk internetes portál számára. A kislány születése iránt ugyanis olyan nagy volt az érdeklődés, hogy a megnövekedett látogatottság miatt a honlap többször is összeomlott.

A bába segítségével végrehajtott szülés végül komplikációmentesen zajlott le. A kislány 51centiméteres magasságával és 3360 grammos súlyával este fél 11-kor látta meg a napvilágot. Szülei Friggnek keresztelték el. Mivel a csöppség nevét a családi boldogság oltalmazójának istennője után kapta, így reméljük születése szerencsét és boldogságot hoz majd az egész család számára.

Forrás: Bors/HirExtra