MSZP: az ügyészség alaposságát várják a sukorói ügyben

Az MSZP abban bízik, hogy az ügyészség hasonló határozottsággal foglalkozik majd a Martonyi-Orbán-Lauder-találkozó résztvevőivel, mint a sukorói ügy többi szereplője esetében.

A szocialisták szerint mára kiderült, Orbán Viktor az elmúlt hónapokban sűrűbben találkozott Ronald Lauderrel, a sukorói kaszinóváros befektetőjével, mint a szakszervezetekkel és a civilekkel.

Török Zsolt, az MSZP ügyvivője szerdai közleményét azután juttatta el az MTI-hez, hogy Budai Gyula miniszterelnöki megbízott közölte, a birtokában lévő iratok alapján azt vélelmezi, hogy Tátrai Miklósnak, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) volt vezérigazgatójának és Császi Zsoltnak, az MNV volt értékesítési igazgatójának gyanúsítotti kihallgatása csak a jéghegy csúcsa. Budai Gyula azt mondta, itt az ideje, hogy Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt kormányfők színt valljanak Sukoró-ügyben.

Török Zsolt erre reagálva közölte, pártja javasolja, hogy Budai Gyula inkább saját ügyével foglalkozzon, "mert némileg kellemetlen, hogy egy olyan ember papol erkölcsről, akinek az ügyvédi irodája egy +étkészletet földért+ csereügyletet szégyenletes módon ellenjegyzett, és nagy hanggal mutogatott +bizonyítékait+ még senki sem látta".

"Mivel eddig egyetlen ügyészi megmozdulás sem történt az Orbán-Lauder-találkozó ügyben, ezért elvárjuk Budai Gyulától", hogy hasonló vehemenciával támadja ezeket a megbeszéléseket, és mutassa be sajtótájékoztatón "megdönthetetlen bizonyítékait", ahogyan azt a Sukoró-ügyben egyébként folyamatosan teszi - közölte az ügyvivő.

Török Zsolt közleményét úgy zárta: mára kiderült, hogy Orbán Viktor az elmúlt hónapokban sűrűbben találkozott Ronald Lauderrel, mint a magyar embereket képviselő szakszervezetekkel és civilekkel.
Forrás: MTI