MSZP: csúsztat a Fidesz

Az MSZP szerint csúsztat a Fidesz miskolci polgármesterjelöltje, Kriza Ákos, amikor azt állítja, hogy Káli Sándor országgyűlési képviselőként nem szólt időben a csaló fészekrakók kilakoltatása ügyében - reagált a Fidesz nyilatkozatára Simon Gábor, a szocialista párt miskolci országgyűlési képviselője az MTI-hez csütörtökön eljuttatott nyilatkozatában.

Miskolcon tart az úgynevezett fészekrakó-ügy politikai perpatvara.Káli Sándor (MSZP) polgármester szerdán annak a véleményének adott hangot, hogy Miskolcon a "csaló fészekrakók és ismerőseik által megszállt házak" már ősszel csőd közeli állapotba kerülhetnek a közüzemi díjakat és a közös költséget nem fizetők számának rohamos növekedése miatt.

A kormány 2011. április 15-ig kilakoltatási moratóriumot vezetett be. Ezt módosították Nagy Kálmán (KDNP) országgyűlési képviselő javaslata alapján úgy, hogy a moratórium alatt is kilakoltatható legyen az, aki bűncselekménnyel jutott ingatlanjához - idézte fel Káli Sándor.
Ez azonban Miskolcon még rosszabb helyzetet teremtett, mivel a csalók ügyeiben még nincs jogerős határozat. Ezért törvénymódosítási indítvánnyal keresik meg a kormányt, hogy a "csalók kilakoltatása automatikusan folytatódhasson" - közölte a városvezető.

A Fidesz helyi képviselői úgy vélik: Káli Sándor felszólalhatott volna már korábban is, és elmondhatta volna véleményét a parlamentben. Amikor azonban lehetősége volt rá, hogy kifejtse álláspontját, hallgatott. A fészekrakó-ügy akkor valamiért nem volt számára fontos - fogalmaztak.
Véleményük szerint a polgármesternek nem csupán kampányidőszakban kell a "fészekrakókkal" foglakoznia, és "városőrnek öltözve kampányfilmben szerepelnie", hanem a megelőzésben kellett volna szerepet játszania, vagyis abban, hogy a "fészekrakók" ne költözhessenek be a városba, és az ügy ne dagadjon országos botránnyá.

"Mi, a Fidesz képviselői meg fogjuk akadályozni a hasonló bűncselekmények elkövetését. Aki pedig jogtalanul tartózkodik egy elfoglalt lakásban, azokat el fogjuk távolítani onnan" - írták.
Erre reagálva Simon Gábor azt közölte: "aljas módon" csúsztat a Fidesz polgármesterjelöltje, Kriza Ákos, amikor azt állítja: Káli Sándor országgyűlési képviselőként nem szólt időben a csaló fészekrakók kilakoltatása ügyében.

Valóban nem szólt, mert "a miskolci szocialisták - s így Káli Sándor nevében is - én szóltam" - szögezte le a képviselő, megemlítve: a Fidesz által kezdeményezett kilakoltatási moratórium miatt a csalással tulajdont szerző, s ezzel együtt a közüzemi számlákat nem fizető emberek ellen nem lehet hatékonyan fellépni.

Az MSZP javaslatát a fideszes többség szokásának megfelelően elutasította, Nagy Kálmán viszont "hirtelen feltalálta a spanyolviaszt", rájött, hogy ő mégiscsak az avasiak képviselője lenne - folytatta Simon Gábor. "Fércmunkája" viszont sok mindenre jó, csak arra nem, hogy folytathassák a megkezdett kilakoltatásokat - tette hozzá.

A Fidesz - ahelyett, hogy segítene a probléma megoldásában - a szocialistákra mutogat, aljas módon azt a látszatot keltve, mint ha az MSZP tehetne a jelenlegi helyzetről - közölte a képviselő, megjegyezve: azt tanácsolják a Fidesz helyi képviselőinek, hogy gyűlölködés helyett inkább a miskolciak érdekeivel törődjenek, "ha már megválasztották őket, ne hátráltassanak, hanem minél hamarabb segítsenek megoldani a problémát".
Forrás: MTI