Elfogták a sorozatrablót

Legalább hét budapesti pénzintézetet rabolt ki fegyverrel fenyegetőzve az a férfi, akit egy bank közelében fogtak el a rendőrök.

A rablót, aki a nyomozók információi szerint legalább hét pénzintézetet fosztott ki, a számításba jöhető bankokat figyelő civil ruhás rendőrök vették észre a Kálvin tér egyik bankjánál.

Az 50 éves férfi elfogásakor megtalálták nála azt a gázpisztolyt, mellyel - feltehetően - a korábbi rablásokat végrehajtotta.

A gyanúsított - az eddigi információk szerint - először január 15-én támadott meg sikerrel egy XIII. kerületi pénzintézetet. Február 11-én aztán egy terézvárosi, áprilisban egy Fő utcai, májusban egy Deák téri, majd június 18-án egy József körúti bankot rabolt ki az alkalmazottakat fegyverrel megfenyegetve.

Az első sikeres rablása előtt, január 12-én zsákmány nélkül távozott egy zuglói bankból, mivel a biztonsági ajtó zárva maradt előtte.

Az elfogott sorozatrabló kihallgatásán nem tett vallomást. A rendőrség a férfit őrizetbe vette, s kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Forrás: MTI