MSZP: Török Zsolt kulturáltan válaszolt

Az MSZP közleményben cáfolta Szijjártó Péter azon kijelentését, miszerint Török Zsolt szocialista ügyvivő "randalírozott" volna Budai Gyula sajtótájékoztatóján, a párt szerint a politikus "kulturált hangnemben" vonta kérdőre a miniszterelnöki megbízottat.

A szocialisták az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményükben hangsúlyozzák: Török Zsolt szerdán Budai Gyulának a sukorói kaszinóberuházás ügyében tartott parlamenti sajtótájékoztatóján tette fel kérdéseit, miután "udvariasan" megvárta a miniszterelnöki megbízott beszámolóját.

A közlemény szerint a szocialista politikus azt a kérdést tette fel, hogy Budai Gyula miért nem fordul az ügyészséghez ahelyett, hogy sajtótájékoztatóin "immár hetek óta bizonyítékok nélkül szolgáltat indokokat a hangulatkeltésre". Török Zsolt azt is szóvá tette, hogy a kormánymegbízott nem támadja hasonló vehemenciával az igazságosság jegyében az Orbán-Lauder találkozó homályos részleteinek nyilvánosságra hozatalát.

Hozzáteszik: Török Zsolt nehezményezte továbbá, hogy az a Budai Gyula "támad másokat az erkölcsiség jegyében, akinek ügyét ismét elővette az ügyészség".

Az MSZP szerint a legrémisztőbb jelenet nem a sajtótájékoztatón zajlott le, hanem utána, amikor "Török Zsolt MSZP-s ügyvivőt két +gorilla+ kísérte le egészen a kapuig, mintha egy nemkívánatos személyt kellene kivezetni az Országházból".

Budai Gyula sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy szerinte ellentmondásos Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnökök vallomása Sukoró ügyében.

A történtek után néhány perccel Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője Volt MSZP-s képviselő randalírozott a Miniszterelnökség sajtótájékoztatóján címmel juttatott el közleményt az MTI-hez, és azt írta: példátlan incidens zavarta meg a Miniszterelnökség szerda délutáni sajtótájékoztatóját.

"Egy volt MSZP-s képviselő, Török Zsolt zavartan viselkedve megjelent Budai Gyula sajtótájékoztatóján, majd - az újságírók munkáját akadályozva - ordítozni kezdett a teremben."
Forrás: MTI