A Fidesz nem tartja hitelesnek az MSZP etikai kódexét

A Fidesz egyáltalán nem tartja hitelesnek az MSZP-t etikai kérdésekben - mondta az MTI-nek kedden Kósa Lajos, a nagyobbik kormánypárt ügyvezető alelnöke, kampányfőnöke, aki közölte: nem vesznek részt a szocialisták által kezdeményezett választási etikai kódex aláírásán.

Szanyi Tibor, az MSZP kampányfőnöke kedden jelentette be, hogy tizenhárom pontos etikai kódexet javasol a pártoknak az MSZP az önkormányzati választásra.

Erre reagálva Kósa Lajos az MTI-nek úgy nyilatkozott: van valami diszkrét bája annak, hogy Hagyó Miklós, Hunvald György és "más, egészen kiváló önkormányzati szakemberek pártja" áll elő etikai kódexszel. "Verók István, a VI. kerület eljárás alá vont polgármestere egészen kitűnő javaslatokat mondhatott Szanyi Tibornak az etika mibenlétéről" - mondta a fideszes politikus.

Kósa Lajos szerint ezek után magára valamit is adó, az önkormányzati választáson induló párt az MSZP-vel "nemigen árul egy gyékényen semmilyen ügyben sem", beleértve az MSZP által gyártott etikai kódexet.

A Fidesz etikusan, jogszerűen, szabályosan fog kampányolni, ahogyan eddig is tette - közölte a politikus, hozzátéve, hogy egyáltalán nem tartják sem hitelesnek az MSZP-t etikai kérdésekben.
"Kíváncsi lennék, hogy Szanyi Tibor úr a választási etikával milyen viszonyt ápolt akkor, amikor egy videón ő maga biztatott (...) visszaélésre az átszavazások és az átjelentkezések kapcsán tavasszal" - jegyezte meg a Fidesz ügyvezető alelnöke.

Mindebből következik, hogy a Fidesz nem megy el az MSZP által kezdeményezett választási etikai kódex aláírására - zárta nyilatkozatát Kósa Lajos.
Forrás: MTI