LMP: Egy biológus a jelölt Nyíregyházán

Priksz Gábor, 35 éves biológus, nonprofitszervezeti menedzser lesz a Lehet Más a Politika (LMP) nyíregyházi polgármester-jelöltje az októberi önkormányzati választásokon - jelentették be a parlamenti párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezetének sajtótájékoztatóján pénteken a nyírségi nagyvárosban.

A jelölt elmondta: a közel 120 ezres szabolcsi megyeszékhely mind a 13 helyi választókerületében lesz egyéni indulója a pártnak, hogy a helyi önkormányzati közgyűlésben lehetőleg minél nagyobb számban legyen képviselője a Lehet Más a Politika értékrendjének.

Az LMP jelölteket szeretne állítani a megyei önkormányzati közgyűlésbe jutásához is, illetve a megye más településein ugyancsak szándékozik polgármester-, illetve helyhatósági képviselőket indítani a szavazáson. Biztos, hogy lesz a pártnak polgármester-jelöltje a megye második legnagyobb városában, Mátészalkán is, a döntés után az induló nevét később hozzák nyilvánosságra.

Nyíregyházán az LMP mellett még csak a Fidesz jelentette be hivatalosan polgármester-jelöltjét: a kormányzópárt Kovács Ferenc ügyvédet, országgyűlési képviselőt, az első Orbán-kormány magyar-ukrán kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízottját indítja a választáson.

Az is tény már, hogy a város jelenlegi polgármestere, Csabai Lászlóné (MSZP) nem jelölteti magát az újabb megmérettetésre, mivel nyugállományba vonul. A szocialista párt később nevezi meg, hogy a volt városvezető helyett kit jelöl tisztség elnyerésére.

Forrás: MTI