Sólyom megy, Schmitt jön, de ma találkoznak

Ma délután találkozik egymással Sólyom László leköszönő és Schmitt Pál megválasztott köztársasági elnök a Sándor-palotában. Ezzel a találkozóval - ahol mind a ketten rövid beszédet mondanak - zárul a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) átadás-átvétele.

Az elnöki hivatal átadás-átvétele azóta zajlik, hogy az Országgyűlés június 29-én megválasztotta a Fidesz-KDNP jelöltjét Schmitt Pált köztársasági elnöknek.

Kiss Norbert, az elnöki hivatal jövendő társadalmi és kommunikációs hivatalvezetője még hétfőn az MTI-nek elmondta: Tari Sándor hivatalvezetőn keresztül Vajna Márton, a KEH jövendő külügyi hivatalvezetője és ő maga intézte a hivatal átadás-átvételét.

Az elnöki személycserével távozik a Köztársasági Elnöki Hivatal legtöbb munkatársa, közülük többen a közigazgatás más területén helyezkednek el, míg vannak olyanok, akiket az elnökváltás időpontjában felmentenek.

Kiss Norbert mindezek kapcsán az MTI-nek hétfőn azt mondta: a hivatalon belüli változtatásokra azért van szükség, mivel az más struktúrában fog tevékenykedni.

Schmitt Pál pénteken lép hivatalába ünnepélyes keretek között; az egyórásra tervezett ünnepségen az új államfő is beszédet mond majd.
Forrás: MTI