Szentkirályis kocsival hordják a forrásvizet

Egy hétvége sem telhet úgy el, hogy valaki elrejtőzzön kíváncsi szemeink elől. A HírExtra egyik olvasója érdekes dologra lett figyelmes a Lajos-forrásnál tett kirándulása alkalmával. Utána jártunk, hogy mi az igazság.

Olvasónk arra lett figyelmes, hogy egy család nagy mennyiségű palackot töltött fel a forrás vizével, amit egy Szentkirályis autóba pakoltak be. Szerkesztőségünk utánajárt, hogy valóban visszaélés történt, vagy csak nagy mennyiségben saját felhasználásra szállították el a forrás vizét. Megkérdeztük a Szentkirályi Kft. kereskedelmi igazgatóját, Csikesz Csabát, hogy mi a véleménye az ügyről és a mellékelt fotókról.

Előfordult már példa hamisításra vagy visszaélésre?

Lajos-forrás
Az 587 m magas Bölcső-hegy oldalában számos forrás fakad, közülük a legbővebb vízhozamú és a legismertebb a Lajos-forrás. A szentendrei szerbek nyelvén "Dobrá voda" Jóvíz néven emlegetett forrást a magyarok már a XIV.században királyunkról, Nagy Lajosról nevezték el, aki gyakran vadászgatott itt. A forrásmedencét 1908-ban építették az MTE Péntekiek Asztaltársasága, Gabrinyi Sámuel építész segítségével, s a vidéket akkoriban tulajdonló báró Podmaniczky Lajosról nevezték el. A kifolyó víz a Jóvízű patakot táplálja.
Hamisítással mi még soha nem találkoztunk. Olyan már volt korábban, hogy a konkurencia áruházi szinten lejáratta a termékeinket, úgy hogy idegen anyagot juttatott injekciós tűvel a vizekbe, ami utólag kimutatható volt. Illetve arra is volt példa, hogy folyékony szappannal locsolták le a rekeszeket és emiatt nem tudtak aznap hozzányúlni a fogyasztók.

Ilyenek sajnos előfordultak már, de az, hogy magát a terméket hamisítsák, az nagyon súlyos következményekkel járna és emiatt példa sem volt rá. Nem éri meg vizet hamisítani vagy értékesíteni, mert nagy a töltéssel járó költség, ami elviszi a remélt profit jelentős részét. Nem gondolom, hogy ez bárkinek is megérné. Ha már hamisítanak, inkább más jellegű termékeket érdemes, bár az tény, hogy a mentes vizet a legkönnyebb hamisítani.

Elküldtük a fotókat, amire a következő választ kaptuk.

„A két darab részemre elküldött fotón, egyetlen egy darab Szentkirályi Ásványvíz palack sem látható, a megtöltött palackok más gyártók termékei. Mivel a palackok jelentős része kék kupakos, így azt gondolom kizárható a visszaélés lehetősége, mert a kék kupakos ásványvizek minden esetben szénsavas termékek, míg a forrás vize, nem az. "



"A képen látható Skoda típusú jármű a reklámozás alapján biztosan kijelenthető, hogy az egyik képviselőnk autója, de sajnos mivel, körülbelül 35-40 azonos autónk járja az országot, rendszám hiányában, igen nehéz a beazonosítani, hogy ki vezette azt”- tudtuk meg Csikesz Csabától.

Később a cég e-mailben értesítette szerkesztőségünket, hogy utánajártak az esetnek és bebizonyosodott a feltételezés, miszerint nem történt visszaélés. Azonban egy biztos: nem mutat túl jól, ha egy Szentkirályis autóba több rekesznyi forrásvízzel töltött palackot pakolnak.