Ufót követett a magyar pilóta!

Knoll Gyula nyugalmazott ezredes felfed egy régi titkot. Azt állítja: 1959-ben ufót üldözött.

– Jelentettem az esetet a földi központnak, mert ellenséges gépre gyanakodtam. Azt a parancsot kaptam, hogy menjek utána – mondja az egykori ezredes. – Próbáltam egy szintbe kerülni vele, én is legalább 1000 kilométeres sebességgel haladtam, de olyan gyors volt, hogy esélyem sem volt vele szemben. Knoll Gyula úgy emlékszik a repülő tárgy kékes lángot bocsátott ki, Ausztria felé haladva pedig beleolvadt a csillagokba. A határsértéstől félve, nem tudta sajnos tovább követni.

– Lemerevedtem, egész éjjel nem tudtam utána aludni. Néhány barátomnak elmeséltem, de a földieknek csak annyit jelenthettem, hogy nem sikerült elfogni a célt – teszi hozzá az ezredes, aki ezek után titokban elkezdte gyűjteni az ufókról és földön kívüli észlelésekről szóló cikkeket. Kiderült, pilótatársainak is voltak hasonló élményeik. Ezeket egy könyvben szeretné összegezni.

– Számos ufóészlelés történt hazánkban is az elmúlt száz évben. Szeretnénk, hogy ezek napvilágra kerüljenek – mondja Kriston Endre, a Magyar Ufókutatási Központ vezetője. Már több politikus és a légierő pilótáinak véleményét is kikérték arról, vajon hazánkban léteznek-e ufóakták? A hivatalos álláspont szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal és a honvédség sem rendelkezik ilyen aktákkal.

Forrás: MTI