Győzike: sitt vagy perkálás?

Győzikét 270 ezer forint pénzbüntetésre ítélte el a Pesti Központi Kerületi Bíróság, tömeg előtt elkövetett rágalmazás miatt. A büntetést 270 nap fogházra lehet átváltani. A bíróság egy év próbaidőre felfüggesztette a showmant.

Tavaly tavasszal nyilatkozta Győzike a HírExtra.hu internetes újságnak, hogy a Blikk főszerkesztője jelzőkkel illette őt: „Mocskos cigánynak” nevezte. Emellett azt is hangoztatta, hogy az újságtól kidobták őt.

Nem ez az egyetlen példa, amikor bebizonyosodik róla, hogy ’nagyot mondott’.

Éppen ezért az újság főszerkesztője feljelentette.

Bebizonyosodott, hogy Gáspár úr buksijában született meg ez a pár mondat. Tények igazolják, hogy ugyan járt benn a Blikk szerkesztőségében, mert neheztelt egy cikk miatt, de a főszerkesztővel egy másodpercre sem maradt négyszemközt.

Egy Blikk-címlappal ismételten problémája akadt, és ekkor nyilatkozott az online újságnak, hogy a Blikkben őt lecigányozták. Ezt egy hónappal azután tette miután a Blikknél járt.

Az eljárás során egyetlen egy tanú sem emlékezett rá, hogy megtörtént volna ez az incidens.

Citátum a végzésből: „Mivel a valóság bizonyítása (Btk. 182. §) nem vezetett eredményre, Gáspár Győző I. r. vádlott a fent idézett nyilatkozatában valótlanul állította, hogy Murányi Marcell őt »lemocskoscigányozta« stb., ezért a Btk. 179. § (1) ütköző és a (2) bekezdés b) pontja szerint minősülő, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségét valósította meg."

A bírói döntés 270 ezer forint pénzbüntetést ítélte, amit ha elrendelnek és a sztár mégsem perkál, akkor ezt 270 nap fogházban letöltött szabadságvesztésre cserélheti.

Ezt egy év próbaidőre felfüggesztették.
Forrás: Blikk/HirExtra