Dombóvár térsége jól jár

Több mint egymilliárd forintos korszerűsítés kezdődött Dombóvár és három környező település oktatási intézményeiben, az európai uniós projekt keretében halaszthatatlan felújításokat végeznek el az iskolaépületeken.

A dombóvári önkormányzat tájékoztatása szerint 2011. június 30-ig az Apáczai Oktatási Központ hat épületét újítják fel, és egy új, kétcsoportos óvodaépület is készül Kaposszekcsőn. Az Új Kapos menti oktatási rendszer elnevezésű, 1 milliárd 327 millió forintos projekt költségeinek 90 százalékát európai uniós forrás fedezi.

Dombóváron a Belvárosi Általános Iskolát, az Ivanich utcai tornacsarnokot, az Apáczai Csere János Szakközépiskola kollégiumát korszerűsítik, valamint egy korábbi iskolaépületből művészeti iskolát alakítanak ki. Döbröközön a helyi általános iskolát, Csikóstőttősön pedig az óvodát újítják meg a projekt keretében.

Szenyériné Szabolcska Julianna, az oktatási központ főigazgatója elmondta: a beruházás csaknem háromezer óvodás, iskolás nevelésének és oktatásának minőségét javítja majd. Az intézményvezető hozzátette: az épületeken már halaszthatatlanná vált felújításokat végeznek el, a Belvárosi Általános Iskola például a rossz szigetelés miatt beázott, és érintésvédelmileg is veszélyes volt.

A jelenleg 160 férőhelyes szakközépiskolai kollégium leányszárnyában kétágyas szobákat alakítanak ki. Így kevesebb diákot tudnak ugyan elhelyezni, de a XXI. század követelményeinek megfelelő körülményeket teremtenek nekik - mondta a főigazgató.
Forrás: MTI