IKSZ: értelmetlen a meleg menetelés

A KDNP ifjúsági szervezete, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) évek óta értelmetlennek és céltalannak tartja a homoszexuálisok "menetelését" - mondta Stágel Bence, az IKSZ elnökhelyettese szombaton az MTI-nek.

Jelentős rendőrségi biztosítás mellett, több ezer résztvevővel szombat délután tartották a meleg méltóság menetét a fővárosban.

A felvonuláson több közéleti személyiség és politikus is megjelent, köztük Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és felesége, az MSZP és a Lehet Más a Politika több parlamenti képviselője, valamint Kőszeg Ferenc, a Magyar Helsinki Bizottság volt elnöke.

A kereszténydemokrata politikus szerint azért értelmetlen a menetelés, mert a résztvevők évek során tett provokatív kijelentései és megnyilvánulásai a társadalom széles rétegeinek rosszallását vívták ki, s a homoszexuális szervezetek céljai "teljességgel zavarosak".

A Magyar Köztársaság alkotmányos védelemben részesíti valamennyi állampolgárát, és egyúttal a család és a házasság intézményét is védi. Akit alapjogaiban sértenek, a rendőrségen feljelentést tehet, a bíróságon keresettel élhet, illetve az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz beadványt intézhet - mutatott rá.

Az IKSZ értelmetlennek tartja a menetelést azért is, mert "a gyülekezési jog alapjoga mögé bújva", közterületen rendezik, ahol a résztvevők száma csaknem megegyezik a jelen lévő rendőrök számával. A homoszexuális szervezetek pedig "a nemzeti együttműködés nyilatkozatát lobogtatva" a rendőrség több millió forintos helyszíni biztosítását veszik igénybe.

Stágel Bence szerint a menetelésen a korábbi években a társadalom különböző csoportjai közt ellentétet szító, bukott politikusok próbálnak "kétes népszerűségre szert tenni".

Forrás: MTI