Jobbikos ötleteket lop a Fidesz

- A Jobbik szerint a határon túli osztálykirándulásokat először Vona Gábor javasolta még 2009-ben, a párt európai parlamenti választási kampányzáró rendezvényén. Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője kedden közleményben arra reagált, hogy a fideszes Pokorni Zoltán az MTI-nek azt mondta: még a héten benyújtja pártja a határon túli magyar osztálykirándulási programról szóló országgyűlési határozati javaslatot.

Pokorni Zoltán, az Országgyűlés oktatási bizottságának elnöke elmondta azt is: a tervek szerint iskolai emléknap lesz június 4-e a trianoni békeszerződés aláírásának napja.

A szóvivő közleményében az áll: a párt hétfőn benyújtotta országgyűlési határozati javaslatát a határon túli osztálykirándulási programról, és már az alakuló ülés napján kezdeményezte június 4-nek iskolai emléknappá nyilvánítását, amelyet azóta napirendre sem vett az Országgyűlés.

A Jobbik szóvivője szerint a Fidesz "cinikusan olyan javaslatokat fogalmaz meg, amelyet vagy néhány hete szavazott le – mint a kötelező iskolai megemlékezésre vonatkozó jobbikos módosító indítványt –, vagy napirendre sem vett mint a már az Országgyűlés első munkanapján benyújtott Jobbik-kezdeményezést".
Forrás: MTI